I styret sitter Geir Klepaker, Ole Johnny Amundsen, Terje Vikås, Lars Rikard Morstøl og Jens Hendrik Deunk, sistnevnte som styreleder.

– I dag er det bare armod – det er ikke noe hyggelig, sier Deunk om situasjonen for sentrum. Men det vil han gjøre noe med:

– Når blir det hyggelig i sentrum igjen?

– Når vi alle sammen tjener penger – det må være bærekraftig. Men da må det gjøres investeringer og jobbes målbevisst, sier Deunk.

Allmøte tirsdag kveld

Tirsdag kveld er det allmøte i gårdeierforeninga der alle gårdeiere er invitert med. Da skal skal foreningas arbeid presenteres mer grundig.

– Formål er å stå sammen og løfte sentrum og ivareta gårdeieres interesser. Dette skal vi gjøre i samarbeid med kommunen og med Nordveggen og Romsdal Reiseliv og Handel, som er naturlig å samarbeide med. Dette for å få felles løsninger som er varige og bærekraftige, sier Deunk.

Grundige undersøkelser

– Hva kan dere få inn i sentrum?

– Det kan jeg ikke svare på her og nå. Gårdeierforeningen tar tak i nettopp det, foretar grundige undersøkelser, og viser handlemønsteret. Vi skal snakke med befolkningen og spørre hva de ønsker. Vi må jobbe systematisk og aktivt og ringe opp potensielle leietakere og spørre om de vil være med i Åndalsnes sentrum. Men dette er altså ikke noe «onemanshow»

Også et samarbeid med Øran er interessant, mener han:

– Det er noe vi må ta tak i når gårdeierforeninga er samla. Og hvis Øran er interessert, så har ikke vi noe imot det.

– Hva kan man tjene på et slikt samarbeid?

– Det kan være leietakere som ikke vil dit, som vi kan tilby nede i sentrum. Og det kan være andre veien også.

– Dere er på sporet?

– Ja, det vil jeg si. Og jeg håper at gårdeierne kjenner sin besøkelsestid.

– Ikke alle er med i foreninga?

– Nei, nå skal vi ha allmøte for alle sammen, og da blir det presentert mer grundig.

Alle gårdeiere innenfor parkeringssona er invitert med.