Årets Rauma-ambassadører er Emelie Forsberg og Kilian Jornet. Begge er i elitetoppen av sportsgrener som skyrunning, trailrunning, og skimountaineering. Sportsgrener der utholdenhet, styrke og ikke minst mot, er viktige egenskaper. Sportsgrener som bare er i startfasen her i Norge, men som har vært populære i utlandet i mange år.

Paret flyttet til Rauma i 2016, og har siden gjort en formidabel markedsføringsjobb av spesielt Rauma-naturen. Det er Rauma Næringslag som deler ut prisen.

Her er juryens begrunnelse:

"Killian Jornet og Emelie Forsberg flytta til Rauma i 2016. Med sin interesse og lidenskap for fjell og friluftsliv har de bidratt til å sette Rauma på det store verdenskartet. De er aktive brukere av sosiale medier, og når ut til en enorm følgerskare. Med over 900.000 følgere på Facebook og over 600 000 følgere på Instagram har de en rekkevidde som vi fra Rauma bare kunne drømme om. Gjennom film og bilder viser de mye av hva livet og fritiden i Rauma har å by på. Hverdagsgleder, treningsmuligheter og fantastiske naturbilder deles med en følgerskare som lar seg engasjere og imponere."

- Vi synes det er utrolig gledelig at de av alle steder i verden valgte å komme hit - til Rauma. At småbruket på Hovdeneset skulle bli stedet hvor disse verdensstjernene valgte som base er ingen selvfølge. Når de så valgte det vil vi vise at vi setter pris på deres bidrag til lokalsamfunnet - og har blitt gode Rauma-ambassadører på svært kort tid. Denne prisen er så absolutt fortjent - og vi gleder oss til å dele den ut på Ytterveggenshowet 4. juledag på Rauma Kulturhus, sier Arvid Gjerde, styreleder i Rauma Næringslag.

Han legger til at det man skal lete lenge etter "argare" Rauma-ambassadører enn disse to.

- Det var mange kandidater som ble diskutert, men valget veldig enkelt. Og det var helt enstemmig. Det er en fantastisk måte de to promoterer Rauma på. Det er en gavepakke til oss, sier han videre.

Kommer på Ytterveggen-showet

Ane Marte Almås Hammerø, prosjektleder i Nordveggen AS, har vært i kontakt med paret, som kommer for å motta prisen under årets Ytterveggen-show, 28. desember.

- De synes dette var veldig stas. Vanligvis bruker vi ikke fortelle hvem som får prisen før selve showet, men i år følte vi at vi ikke kunne la være. Det er helt sikkert mange som har lyst å komme når de vet at også disse to kommer, sier hun.

Gjerde slår fast at det er vanskelig å måle markedsføringsverdien de to står for. Men Hammerø konkluderer med at den verdien må være vanvittig.

- Og så er det verdt å merke seg at de ikke er aktører, men at de er genuine Rauma-ambassadører. Verdien som bo- og arbeidsregion er stor, for Forsberg har også et stort spenn i det hun viser fra Rauma. Det er mat, gårdsliv og fjorden. Det er ikke bare fjell, men folk kan tenke at, jøss, livet der ser fantastisk ut!

Tidligere Raumaambassadører:

2003 Gaute Grøtta Grav

2004 Oddgeir Bruaset

2005 Amund Skiri, Øyvind Gjerde og Aksel Berget Skjølsvik

2006 Kristian Stokke

2007 Lars Kristian Singelstad

2008 Øyvind Heen

2009 Gro Malones

2010 Kjetil Siem

2011 Andreas Heen Brovold

2012 Karoline Bjerkeli Grøvdal

2013 Iver Gjelstenli

2014 Arnt Øyvind Siem og Nils Ivar Heggem

2015 Fred Husøy

2016 RaumaRock

2017 Emelie Forsberg og Killian Jornet