Etter at det har blitt jobbet for å etablere et innovasjonssenter på Åndalsnes i cirka tre år, trodde Solveig Brøste Sletta at de var i mål i sommer. Hun er daglig leder for Nordveggen AS, som har ledet dette arbeidet hele vegen.

– Det har vært et langsiktig arbeid, slår Brøste Sletta fast.

Siva på vent for ett år siden

Nå er det om lag ett år siden statsforetaket for industrivekst, Siva, som skulle være både utbygger og eier av innovasjonssenteret, trakk seg ut av prosjektet. Årsaka var at man ikke lyktes i å få et tilstrekkelig antall leietakere.

– Siva tar ikke tak i prosjektet før det er klart med forpliktelser, sa Kristian Strømmen, fagansvarlig for eiendom og investering i Siva, i januar i år.

Siden da har Nordveggen- lederen, sammen med de to andre medlemmene i prosjektgruppa for realisering, Tom Samuelsen og Arvid Gjerde, jobbet for fortsatt realisering. Behovet for en ny strategi ble klart da arbeidet fikk seg en solid knekk ved målstreken i sommer.

– En stor aktør, som har vært med lenge, trakk seg som leietaker, forteller Brøste Sletta.

– Føler du deg trygg på at de andre aktørene som har sagt de vil leie, fortsatt blir med?

– Ja, det føler jeg meg trygg på.

– Tenker nytt

– Tidligere jobbet vi i hovedsak med å få nok leietakere. Nå tenker vi nytt; vi tenker at vi skal ha flere arenaer som folk kan bruke, flere testarenaer som for eksempel VR-teknologi og laboratorium. For å finansiere dette har vi laget et utviklingsprosjekt. Rauma kommune har skrevet under på en intensjonsavtale om å bidra med tre millioner kroner over fire år. Fylkeskommunen har fått presentert prosjektet og er interessert i å bidra, forteller Brøste Sletta videre.

– Positivt møte

Etter fredagens møte med Siva, sier Brøste Sletta at hun opplever dem som positive.

– Vi skal nå kvalitetssikre arealene og alle leiekontrakter skal signeres med Siva, sier Samuelsen.

Brøste Sletta forklarer at det fredag ikke skulle gjøres vedtak.

– Nå må dette må behandles i Siva, sier hun.