Elementpartner AS, den mest teknologiske elementfabrikken i Norge, startet mandag.

Det er to fornøyde eiere, Arild Hartviksen og André Venås, som tar imot Åndalsnes Avis mandag morgen. Etter en travel flyttehelg, er de vel 14 i administrasjonen på plass og produksjonen i verkstedhallen godt i gang.

Innkjøringsperiode

– Det blir en innkjøringsperiode nå i starten. Finjustering og opplæringstid. Det er mye teknisk utstyr som skal justeres. Blant annet går det meste av utstyret på fjernkontroll, forteller André Venås som er daglig leder i bedriften.

Han har eget kontor i 2. etasje, der de andre i administrasjonen sitter i kontorlandskap. I 3. etasje ligger møtelokalene og der har Arild Hartviksen sitt kontor. Fabrikken er også på to plan, med en produksjonshall på 4500 kvadratmeter og en armeringsavdeling på 1500 kvadratmeter. Kapasiteten på fabrikken er 120.000 kvadratmeter med vegg per år ved maks utnyttelse.

Satset

– Vi er veldig fornøyd med slik det har blitt. Det har vært mange opp- og nedturer pluss sammenslåinger og splittinger igjen. Da vi tok over 100 prosent av eierskapet igjen i 2015, bestemte vi oss for at enten satser vi på dette prosjektet vi har tenkt på i ti år, eller så legger vi det på is for alltid. Vi satset, smiler Hartviksen.

Han er også veldig fornøyd med at de kunne holde lovnaden om antall ansatte de ga i fjor høst da prosjektet ble satt i gang.

– Vi skulle ha produksjonsstart 1. desember. Det innfridde vi med én dag. Vi hadde et budsjett på 120 millioner som vi også har holdt, sier han.

De har imidlertid hatt overskridelser, men det er kun på merinvesteringer, og ikke på selve prosjektet. I gamlefabrikken går produksjonen for fullt, og de ledige kontorene, skal leies ut. Om tre år når leiekontrakten med Rauma kommune avsluttes, vil de samle all produksjon i den nye fabrikken.

– Hvis alt går etter planen, vil vi bygge ut med 4–500 kvadratmeter, opplyser Hartviksen.

Takker

De to vil takke prosjektleder Terje Vikås og alle som har vært involvert i prosjektet, for en god jobb.

– Også de ansatte i bedriften, både i administrasjonen og i produksjonen, har sørget for at vi har nådd «all time high» i år. Det er ganske uvanlig i et bygge- og flytteår, påpeker Hartviksen som samtidig vil berømme Sparebank 1 for deres støtte til at de fikk realisert prosjektet.

– Dette har vært et teamwork og de ansatte gleder seg nok like mye som oss i dag. Underveis har de vel hatt noen tvil om realiseringen av prosjektet. De trodde det vel ikke før gravemaskinene sto her, smiler Venås.

I dag har bedriften 80 ansatte, men de jobber med å ansette enda flere.

– Det blir nok 15- 20 til. Vi har ikke helt oversikten enda, sier Venås som påpeker at det ikke er mest mulig ansatte som er målet, men å lage en solid og stabil arbeidsplass.

– Det tror jeg vi har lyktes med, smiler Hartviksen, som gleder seg til å feire den offisielle åpningen av fabrikken neste lørdag – sammen med samarbeidspartnere og alle ansatte.