Nytt av året, et spennende qiuzmesterskap, der de på sikt vil kåre den klokeste bygda i kommunen. Første lag ut ble slaget mellom Åfarnes og Isfjorden.

Meningen med det store quizslaget under ledelse av Per Arne Skomsø, er at det blir seks år med quiz fremover, tre år med semifinaler og endelig finale i 2026. Totalt 12 bygdelag vil delta.

– Dette er verdas lengstvarande meisterskap, sa Per Arne Skomsø, som allerede nå kunne avsløre at quizen vil bli ledet av samme person alle åra.

Første runde mellom Isfjorden og Åfarnes ble svært så jevnt, men Åfarnes vant knepent. Den som kanskje var mest skuffa, var gamlerektoren som ledet spørsmålsrunden, siden deltakerne på det tapende laget har alle vært hans tidligere elever.

Da selve spørsmålsrunden med 20 spørsmål var over, var Åfarnes ett poeng foran Isfjorden. I et krampaktig forsøk fra Per Arne Skomsø, fikk han gjennomslag for ei ekstra runde med fem spørsmål, i håp om at hans tidligere elever kunne parere vinnerlaget. Men ekstrarunden førte til at Åfarnes økte ledelsen, og dermed ble det kåret en vinner.

Mye å by på

Den tradisjonelle førjulshelga i Rødven hadde mye å by på lørdag, som ble avsluttet med et felles kveldsmåltid og åresalg. Flere besøkende sikret seg fine gaver til jul, takket være mange kreative og dyktige utstillere. Det var alt fra lokal honning, saueskinn, hjemmelaga klær, flotte naturbilder tatt av Ottar Rydjord, blomster og mye mer.

Raumas lokale verdensstjerne, Lilja Aarø Scarfi, deltok med vakker sang.

- Vi er både stolte og glade over å få til et slikt arrangement, som er ett av de største arrangementa til ungdomslaget år etter år, forteller Audhild Mølmen, som frister med åresalg, der noen av gevinstene er beiting av geit, middag av elg, vedpalle og mye mer.