I nydelige omgivelser, omkranset av flotte fjell, ligger Nora gård, garden til Inga Kari (56) og Lars Nora (58) på Sogge i Rauma.

– Nå har også vi startet sjølbetjening langs vegen, der forbipasserende kan kjøpe poteter i Potetbua vår, forteller Inga Kari, som sammen med mannen Lars tar imot Åndalsnes Avis for en liten førjulsprat ved den nyetablerte Potetbua.

Det blide paret forteller at de tilbyr fem- og ti kilos sekker med både Kerrs Pink og Asterix. I tillegg kan Potetbua tilby mindre sekker med poteter som kan passe til bakt potet, salater og som kan stekes enkelt og fort i stekeovnen.

Sjøl om Potetbua på Sogge er et helt nytt tilbud i vårt distrikt, er det slettes ikke uvanlig med sjølbetjening langs vegene fra nord til sør og ellers i Europa.

– Hvordan får dere betalt for varene dere legger ut?

– Dette tilbudet som ellers i landet, er sjølsagt bygd på tillit. De som ikke har kontanter kan betale med Vipps, forteller ekteparet, som er spent på mottakelsen og kundegruppa.

Sjøl om det er tilsvarende sjølbetjeningsbuer over hele landet, er nok Potetbua i Sunndal som er mest kjent i vårt distrikt. Potetbua i Sunndal som har eksistert i flere år, har blitt en suksess, der Liv Neerland selger poteter som varmt hvetebrød.

– Å kjøpe poteter i Potetbua på Sogge, vil bli like enkelt som å kjøpe sveler etter stengetid på ferja, sier Inga Kari og Lars Nora, som på denne måten tilbyr kortreist og lokalprodusert poteter fra Nora gård.