Får årets første førjulsglede:

– Vi sløser ikke bort helga på festing

Stine og Andrew bruker all sin fritid på å drive MMA Måndalen. Det synes mange av våre lesere er en førjulsstjerne verdig.
Nyheter

Stine og Andrew er de første ut i vår tradisjonelle "Førjulsglede"-serie, som preger lørdagsavisa gjennom adventstida.

– Ja, vi har laget en liten sosial sofagruppe her for dem som kommer langveisfra, smiler Stine Bjørlykhaug.

Hun og samboeren Andrew Hudson har akkurat ankommet treningssenteret etter en lang dag på jobb. Slik er det omtrent hver dag.

– Ja, det har blitt slik, men det er dette vi liker å holde på med. Jeg er fascinert av kampsport og Stine er jo en treningsfanatiker, sier Andrew som på dagtid jobber på Wenaas. Stine er sykepleier.

Mye skryt

De blir positivt overrasket over oppmerksomheten og lurer fælt på hvem som har kommet med tipset. Da kan vi fortelle at det ikke bare er én leser som synes de fortjener en oppmerksomhet, men flere.

En leser kom med denne kommentaren: "Stine og Andrew fortjener en stjerne fordi de legger utrolig mye arbeid og timer i å ha treningstilbud for folk i alle aldersgrupper og fysisk form. I tillegg har de fått tid til å pusse opp og flytte inn i nytt gym, samtidig som de egentlig har fullt opp med oppussing hjemme og begge er i full jobb. Dette er absolutt noe som folk setter pris på, og det bør de få vite".

Seks års drift

MMA Måndalen ble startet i 2011 av Andrew og en kamerat. I 2012 kom Stine inn i bildet.

Siden har de utviklet senteret og i oktober i år, flyttet de inn i nye lokaler; det tidligere Måndalen bakeri.

– Vi brukte hele oktober måned til å pusse opp her, med veldig god dugnadshjelp. Vi føler vi har god støtte i bygda og vi har seks, syv sponsorer i tillegg til at vi fikk hjelp under flyttingen. Det setter vi stor pris på, sier Andrew.

– Dere pusser opp hjemme også hører jeg?

– Ja, vi tok over huset fra 1910 i juli, og har pusset opp kjøkkenet. I helga skal vi rive gangen og stua. Det går rimelig i ett, sier Stine og ler.

Travelt

På tavla på veggen i inngangspartiet henger timetabellen for uka og den ser rimelig full ut.

Om kun kort tid kommer snart juniorgruppa inn gjennom døra for en av sine ukentlige treningstimer.

Treningssenteret har vel 60 medlemmer, og tilbyr styrketrening, kickboksing og ren MMA trening. Aldersgruppa er fra 7 til 60 år.

Sentralt

Klubben får mer spontant besøk nå når de ligger i sentrum av Måndalen, og de ser at folk liker at det har blitt mer aktivitet i sentrum.

– Det er jo veldig sosialt og mange kommer innom bare for å slå av en prat. Hadde det ikke vært for kolonnekjøringen, hadde vi nok hatt flere medlemmer fra Åndalsnes også. Dette er jo et tilbud de ikke har, påpeker Stine.

Engasjert

Hun mener de kunne ikke ha fått bedre lokale enn det de har nå. Lokalene leier de, og alt de tjener går til klubben.

– Vi blir ikke rik på dette. Det er mulig å ta ut litt honorar, men det er ikke ofte vi gjør. Det er ikke derfor vi driver med dette, sier Andrew.

– Hvorfor da?

– Det er fordi vi liker å holde med på dette, svarer Andrew.

– Hva går MMA egentlig ut på?

– Det er en blanding av det beste fra alle kampsporter. Det er få regler, men de som er, gjelder sikkerhet. Det er mindre skader her enn i fotball, påpeker Andrew.

Strenge regler

Det er også streng disiplin og hver deltaker må signere en kontrakt der de lover å oppføre seg og følge reglene for kampsporten – også utenfor treningslokalet.


Kven fortjener ei stjerne? Tips oss!

Kven fortjener ei julestjerne i førjulstida? Åndalsnes Avis vil halde fram med ein lang og god tradisjon.

– Det blir respektert. Er det noen som ikke følger reglene, er det rett ut av treningssenteret. Vi vil ikke ha noe tull. Det å komme hit og trene, er en fin måte å få aggresjonen ut på, i kontrollerte former, sier Andrew.

– Dere har begynt med konkurranse også?

– Ja, for første gang i år har vi hatt noen fra klubben som har deltatt på kamper; en MMA kamp i Trondheim og to deltok på Thaiboksing i Oslo. Det gikk forholdsvis bra med en junior vi hadde med der, og en voksen fra klubben, vant sin klasse. Til å være første gang, er vi godt fornøyd, forteller Andrew.

– Men med så mye trening må dere være i rimelig god form?

– Ja, vi er i grei form, gliser Andrew.

– Men blir dere aldri lei eller sliten?

– Jo, vi blir vel det. Det er godt å ligge på sofaen av og til. Det er ikke så lett å finne energi til å bli med vennegjengen på fest, for å si det sånn. Vi føler at vi ikke vil kaste bort en hel helg på fest, sier Andrew.

– Men hva gjøre dere i helgene da?

– Det hender av og til at folk vil komme og trene og da stiller vi opp med nøkkel. Og så hender det at vi trener litt selv også, sier Stine og smiler lurt.