Det var søndag kveld at en ung syklist ble kritisk skadd i et sammenstøt med en personbil.

Politiet fikk melding om et sammenstøt mellom bil og syklist på Åndalsnes klokka 21.07 søndag kveld. Den kvinnelige syklisten ble hardt skadd i sammenstøtet. Hun ble like etter klokka 22 fraktet til St. Olavs Hospital i Trondheim med luftambulanse. Tidlig mandag morgen opplyser politiet at hun er tidlig i 20-åra.

Ikke beslaglagt førerkort

Det var den kvinnelige personbilføreren, som var involvert i ulykka, som varslet politiet om ulykka. Politibetjent ved Rauma lensmannskontor, Andreas Hustad, sier mandag at bilførerens førerkort ikke er beslaglagt.

– Det er fordi det er vurdert dit hen at hun ikke hadde mulighet til å unngå sammenstøtet.

– Hva vet dere om hva som skjedde?

– Det er en bil som har kjørt opp bakken rundt svingen, en syklist kom imot og traff bilens venstre front.

Politibetjenten sier det er gjort tekniske undersøkelser på stedet, og at den videre etterforskinga, blant annet vil innebære avhør av dem som kan gi politiet opplysninger om hva som har skjedd.

– Det er da snakk om bilføreren og ett vitne til, opplyser Hustad.

Kvinna er ifølge politiet bosatt på Åndalsnes. Åndalsnes Avis har tirsdag formiddag fått bekreftet at pårørende er varslet.

Vet ikke tilstanden

Like etter ulykka beskrev politiet kvinnas tilstanden som kritisk. For oppdateringer henviser både Rauma lensmannskontor og politiets operasjonssentral til St. Olav Hospital. Tirsdag formiddag har sjukehuset så langt ikke kommet med noen opplysninger. På sine nettsider skriver St. Olavs hospital at de som hovedregel oppdaterer pasienttilstander maksimalt to dager etter hendelsen, men at unntak kan gjøres i spesielle tilfeller.