Kommende fredag og lørdag blir det arrangert lefsekurs i regi av Rauma Husflidslag. Og som seg hør og bør når det har med husflidslaget å gjøre; det er tradisjonsmat vi snakker om.

– Ja, tre sorter; blautlefse, bondelefse og feittbrød, forteller Jorunn Kilskar Næss på vegne av arrangøren. Hun er rask med å legge til at kurset ikke er fulltegnet og at det vil være mulig for impulsive folk å melde seg på, nesten helt fram til kursoppstart på fredag.

Hjelper med utstyr

– Om det skulle bli travelt for noen, så skal vi være behjelpelig med å skaffe nødvendig utstyr som kjevle og sånn, sier Jorunn Kilskar Næss.

Jorunn forteller videre at det er Rigmor Malones og Ann Kristin Straume som er kursholdere og at kurset også innebærer at det blir mulig å få med seg julebaksten heim slik at den delen av juleforberedelsen dermed kan være tidlig unnagjort.

– Må de som skal være med ha basiskunnskaper av noe slag ?

– Nei, det er et «kom som du er» kurs. Her er det fullt mulig å lære seg å bake lefse uten at du har noen form for erfaring fra før.

– Er det noen spesielle du ønsker å oppfordre til å melde seg på i sisten liten? Menn for eksempel?

– Jeg drømmer om å arrangere et lefsekurs for menn en gang. Det tror jeg kunne ha blitt veldig artig. Nei, det er nok mest damer.

– Melder unge folk seg på?

– De fleste er nok midt i livet- for å si det sånn. Vi vil gjerne ha med yngre folk, men skjønner at det er mange som har det travel. For travelt til å bruke to dager ei helg til å bake lefser. Det er kanskje akkurat den tida de har til overs for å være sammen med barna sine. Sånn er det bare, sier Jorunn og legger til at det også vil bli fokus på mer moderne måter å bruke blautlefse på. Både til fisk og som wraps for eksempel, og også til ost.

Åpen påmelding

Nå handler det altså om å snu seg rundt for eventuelle etternølere; kursdager er kommende fredag og lørdag.