- Når det er kaldt og snø, så er det bra for et stabilt fjell, men vi ønsker jo å få ned fjellet, sier han.

NVE vil tilføre vann utover kvelden før de konkluderer om det er verdt å fortsette.

Sjefgeolog Lars Harald Blikra i NVE sa på en pressebrief kl. 18.00 at det er en bevegelse i den øverste delen av Veslemannen tilsvarende 15 cm i døgnet. Men at kulde og mangel på nedbør gjør situasjonen mer krevende.

- Vanntilførselen har klart å bremse reduksjonen og vi opprettholder hastigheten. Men vi klarer ikke å øke den, sier han.

NVE har tidligere pumpet vann opp i tankene og tømt tankene på en gang, for deretter å fylle dem. Nå har de endret strategi.

- Etter klokka 12 har vi tilført vann kontinuerlig. Vi fortsetter utover kvelden og skal vurdere om vi skal fortsette dette, sier han.

Han understreker at de setter beboerne i høgsetet.

- Vi vil ikke at de skal være evakuert unødvendig lenge, sier Blikra.

Her er NVEs kveldsrappport:

"Farenivået for Veslemannen ble hevet til rødt søndag 15. oktober. Hastighetene i fjellpartiet har vært store og har hatt hastigheter som tilsvarer 25 til 35 cm/døgn i den mest aktive øvre delen og 2 cm/døgn i nedre deler, men avtok igjen som følge av kaldere vær. De store bevegelsene de siste dagene er begrenset til Veslemannen og har ikke påvirket stabiliteten i resten av Mannen området.

I natt (kl. 02:30) startet NVE nytt forsøk med vanntilførsel til Veslemannen og har fortsatt hele dagen. Det har imidlertid vært minusgrader på Mannen og snøvær som hindrer naturlig vanntilførsel. Vanntilførselen har ført til at bevegelsene har blitt opprettholdt på samme nivå. Bevegelsene i øvre del har nå en hastighet som tilsvarer litt i underkant av 15 cm/døgn og i nedre del i overkant av 1 cm/døgn. NVE vil fortsette vanntilførselen utover kvelden og vil ta en vurdering om tiltaket skal fortsette. Rødt farenivå opprettholdes.

Neste rapport kommer i morgen kl. 09:00."