Kommunikasjonsdirektør i NVE, Kjetil Hillestad, sier værmeldingene til nå har vært til dels sprikende.

Søndag ble farenivået for mannen hevet til rødt igjen, men NVE melder at på grunn av sterk vind på fjellet, kommer de ikke til å starte opp med vanningstiltak i løpet av søndagen.

- Det er til nå kommet mindre nedbør enn meldt. Årsaken kan være at nedbøren har kommet fra sør, og så har en del sluppet før den har kommet til Veslemannen, sier han.

- Det er meldt kaldere. Hvordan vurderer du sjansene for å sette igang med vanning, hvis vinden løyer?

- Ja, det er meldt kaldere. Da vil det bli mindre effekt av en eventuell vanning. Hvis det slutter å regne vil ikke vanningen i seg selv være nok til å få nok fart på fjellet. Det vi ser, er at effekten av vanningen er god sammen med regn, svarer Hillestad.

Han forteller at det går steinsprang i området, jevnt hele tiden.

- Det har også vært en del steinsprang der på både faregrad gult og oransje. Det er greit for folk å vite, at det kan være farlig å bevege seg i området, også når det ikke er faregrad rød. Det er ikke bare det store raset som vil være farlig, for for eksempel turgåere i området vil også steinsprang være farlig, sier han.

Kommunikasjonsdirektøren sier geologene nå sitter i møte. Sjefsgeolog Lars Harald Blikra møter pressen igjen søndag klokka 13.