NVE hevet faregraden for Veslemannen til rødt, søndag morgen.

Sjefsgeolog i NVE, Lars Harald Blikra, forteller at det er et mindre parti i øvre del av Veslemannen som nå har størst hastighet i bevegelsene. Da Åndalsnes Avis snakket med Blikra i 13.30-tida, søndag, hadde dette området ei hastighet på 15 cm i døgnet.

- Hvor stort er dette området?

- Det er cirka 20 ganger 30 meter. Det tilsvarer cirka 5000 kubikkmeter, avhengig av hvor djupt det er.

- Er det tilfredsstillende stort?

- Nei, det er ikke tilfredsstillende stort nok område. Men spørsmålet er om dette området kan destabilisere andre deler av fjellet, sier Blikra, som under pressemøtet søndag klokka 13 fortalte at NVE nå i tre dager ikke har hatt mulighet til verken å frakte nødvendig utstyr eller mannskap på toppen av fjellet, på grunn av for mye vind for helikopteret.

Han sier de har behov for å gjøre utbedringer i utstyret der oppe, blant annet med en ny slange. Nytt vanningsforsøk blir derfor ikke satt i verk denne søndage.

- I forrige runde var vi nede i minus fem grader der oppe. Når vi jobber med vann, er det naturlig at vi kanskje må skifte ut noe av utstyret, sier han.

- Værvarslene er nesten ikke til å stole på

Sjefsgeologen sier det med bygeværet har vært vanskelig å forutse om varslet nedbørsmengde vil slå til.

- Værvarslene har nesten ikke vært til å stole på, altså. Men nå er det slik at fjellet ikke tåler så mye, så med nedbør forventer vi økte bevegelser.

-Hvordan håndterer dere usikkerheten?

- Vi har gjennom fire år opparbeidet oss mye kunnskap om fjellet. Vi er et godt team som jobber sammen. Vi vet hvordan vi skal takle det. Det er verre for de som er evakuert. Belastningen på beboerne er nok litt større enn det folk tror.