Det stemmer det, at Sport Outlet skal åpne butikk i Raumasenteret, sier senterleder Tonje Dahle Hovde.

Hun forteller at de skal inn i lokalene som Mekk inntil nylig holdt til i, i andre etasje.

– Ja, pluss litt ekstra. Så det blir en stor og rommelig butikk, dette.

– Må dere bygge om nå da?

– En liten ombygging må til, men vi har ambisjoner om å være meget effektive. Målet er at den nye butikken skal være på plass i løpet av november.

– Hva slags butikk er dette?

– Det er en outlet. En godt etablert lavpriskjede. Jeg tror de fleste raumaværinger kjenner konseptet, det har jo tidligere vært en liknende butikk her, sier Dahle Hovde.

Ett ledig lokale

Når denne butikken kommer på plass, har senterlederen kun ett ledig lokale, også det i andre etasje av kjøpesenteret.

– Ja, der har vi noe på gang, men det har jeg sagt i halvannet år nå, så det spørs om folk tror på meg. Vi jobber langsiktig for ei løsning, og håpet er ikke svekket, det er heller det motsatte nå. For slike prosesser er det alltid positivt at det fylles opp rundt.

– Hvorfor gikk det ikke bra med Mekk?

– Det er det vanskelig å svare på. Det er nok en sammensatt årsak til det. Både internt her og andre ting som spiller inn. Vi konstaterer bare at det ikke var råd å få nok fart på handelen der. Etterspørselen bestemmer hva slag utvalg vi skal ha, det er en naturlig prosess. Men det er aldri kjekt når noe sånt skjer, verken for senteret eller de som driver butikk her. Det er en dynamikk som kundene styrer. Nå håper jeg den nye butikken blir godt mottatt, det tror jeg at den blir, svarer senterlederen.

– Eventyrlig sommer

Når det gjelder den samla handelen på senteret, så sier Dahle Hovde at de har lagt bak seg en eventyrlig sommer.

– Sommeren er og blir den store sesongen for oss. Og nå nærmer vi oss neste topp, som er julehandelen. Jeg opplever at senteret fortsatt er i en oppbyggingsfase, så jeg har ikke gode sammenliknbare tall. Vi har hatt en voldsom vekst, og det skyldes naturligvis at vi har fått nye butikker. Først når det har gått noen år så vil vi kunne sammenlikne år for år. Når det er sagt så er det positive tall for mange av butikkene i senteret. sier hun.

Frykter ikke samme skjebne

Daglig leder i Sport Outlet i Molde, Runar Vårdal, forteller at den nye butikken på Øran blir et datterselskap av den eksisterende butikken i Molde. Han forteller at de skal ansette egen butikksjef i tillegg til både heltid-, deltid- og ekstrahjelp-stillinger.

– Vi må se det litt an, men det blir nok et sted mellom sju og ti ansatte på Åndalsnes.

Han sier butikken selger mye tekstil, men også annet sports- og friluftsutstyr, som alt fra telt og hodelykter til treningsutstyr.

– Hvorfor åpner dere butikk på Åndalsnes?

– Rauma er en veldig positiv kommune, med stort fokus på friluft og turisme. Det passer oss veldig godt. I tillegg har de en sentral beliggenhet og er et knutepunkt med tanke på alle som reiser fra Molde og Ålesund og oppover for eksempel til hyttene på Bjorli og videre østover, svarer Vårdal som ikke frykter samme skjebne som forgjengeren i lokalene.

– Vi har stor tro på vårt konsept, og de siste åra har vi vært den raskest voksende sportskjeden i Norge, sier han.