Hans Voldseth (49) fra Måndalen slapp med skrekken da en stor stein ødela frontruta på bilen i Innfjordstunnelen.

– En kompis og jeg var på veg til Åndalsnes da det skjedde, forklarer Voldseth.

Geværskudd

I det en møtende lastebil passerte, traff en middels stor stein i øvre del av frontruta.

– Smellen var så kraftig at jeg opplevde det som et geværskudd, forteller Voldseth, som holdt på å kjøre rett inn i fjellveggen.

– Denne gang gikk det bra, men det var farlig nært, forteller han videre, som siden hendelsen har oppholdt seg på fjellet for lettere å komme seg etter skrekken i tunnelen.

Centimeter

Fortsatt skjelven etter hendelsen, forteller han at hadde steinen truffet bare få centimeter lenger ned, ville steinen kommet gjennom frontruta og truffet ham bak rattet.

Treffpunktet og skaden på bilen, tyder på at steinen ikke kom ovenfra, men fra bilen som passerte, og at taket på bilen har tatt av mye av trykket og den kraftige smellen.

– Jeg må innrømme at jeg setter mer pris på livet etter det som skjedde i Innfjordstunnelen midt på dagen sist onsdag, avslutter Voldseth.

Må melde fra

Politiførstebetjent Sindre Mittet ved Rauma lensmannskontor bekrefter at de er informert om hendelsen.

– Saka ble meldt inn her og tatt videre. Firmaet som eier lastebilen har blitt kontaktet om hendelsen. Det er viktig for oss å få sjekket ut om det dreier seg om usikret last. Saka er enda ikke avsluttet.

Mittet er klar på at alle som kommer ut for slike hendelser må melde fra til politiet.

– Det har vært noen hendelser inne i tunnelen, men det er også generelt viktig å si ifra. En ting er at forsikringsselskapet krever at man har meldt inn det til politiet. Da kan vi bekrefte dette. Men det er også viktig med tanke på forebygging og sikkerhet.

Straffemessig vil det variere veldig fra sak til sak om hva utfallet vil bli. Konkret hva som har skjedd og vil skje framover i saka til Voldseth, har han foreløpig ikke opplysninger om.

– Men meld fra når slikt skjer, det er uansett viktig, sier Mittet.