Flere foreldre føler seg sviktet av kommunen etter at de mister et sårt tiltrengt fysioterapitilbud til barna sine.

– Bakgrunnen for kuttet er at kommunestyret vedtok et kutt i tjenester til Barn og unge for 2017. Dette ble begrunnet ut i fra reduserte barnetall og dermed reduserte demografiinntekter for kommunen, forklarer Harald Digernes-Westby over mail til Åndalsnes Avis.

– Men antall barn med spesialbehov er vel konstant?

– Over tid vil behovene variere, men det er klart det ikke endres like brått som en endring i tjenestetilbudet som i dette tilfellet.

– Foreldrene lurer på om dere vet hvilken betydningsfull jobb fysioterapeuten gjør?

– Jeg opplever at alle i tjenesteområdet har betydningsfulle jobber.

– Foreldrene lurer også på hva kommunen mener de skal gjøre nå når de må stille seg i kø hos vanlig fysioterapeut, som kan ta opp til 3 uker. Også spontane timer som de ofte trenger, er utelukket ved dagens tilbud. Hva sier du til dette?

– Kutt i tjenesterammene merkes alltid. Dessverre ser det ut til at dette tilfellet er av de som merker denne konkrete endringen hardest. Vi ønsker ikke at noen av brukerne våre skal bli satt i en så vanskelig situasjon og vil gjøre det vi kan for å løse utfordringene innenfor de rammene vi har tilgjengelig, i dialog med dem det gjelder. Helt konkret så jobber vi med en styrking av tilbudet, i første omgang ut året, og har foreslått en styrking i neste års budsjett.

– Hva går den styrkingen ut på?

– Det går ut på styrking av kapasitet på den kommunale fysioterapiressursen til barn og unge.

– Hvorfor fikk ikke foreldrene egen informasjon om kuttet?

– Grunnet ny behandling av kutt i tjenestetilbud i kommunestyret i juni og ferieavvikling, tok det dessverre for lang tid før vi fikk informert om dette og det beklager vi.