– Det pleier alltid å ordne seg, men vi i Raumas kommunekomité har hatt mange uforutsette frafall av komitémedlemmer som har gjort at årets forarbeid har blitt litt utfordrende, sier Marit Hjertviksten Bishop, leder Tv-aksjonen Rauma kommunekomité.

Vi møter gjengen som har meldt seg som frivillig, i Magasinet på kulturhuset tirsdag ettermiddag. Det er enda noen uker igjen til Tv- aksjonen dras i gang, men for å være på den sikre side, vil de gjerne få ut nyheten om at de mangler noen som kan være ansvarlig for aksjonen i flere bygder, pluss bøssebærere.

Les også: Så mye ga Rauma til TV-aksjonen i fjor

Drahjelp

– Etter at vi fikk drahjelp fra ordføreren som oppfordret kommunestyremedlemmene til å finne et medlem eller bli medlem selv, har en del meldt seg den siste uken. Blant annet Sondre her, smiler Marit.

Men fortsatt mangler de noen til å ta ansvaret i Måndalen, Mittet/Holm og Eidsbygda/Rødven.

Bøssebærere

Men de mangler også veldig mange bøssebærere for øyeblikket; nærmere 50 stykker. De fleste i bygdene Isfjorden og Åndalsnes. Det er bare Åfarnes som har full pott, ifølge komiteen.

– Vi må ha litt is i magen. Det er en tendens til at folk melder seg på i siste liten. Det har aldri skjedd før at vi ikke har fått nok hjelpere. Det blir vel i år også, smiler Marit.