– Jeg har trua på Åndalsnes sentrum som en god handelsplass og et godt sted å bo. Åndalsnes sentrum vil være navet i handelen i Rauma framover, mener jeg. Derfor valgte jeg å kjøpe dette bygget. Men også for å få kontroll over lokalene våre, sier Ole Johnny Amundsen som har signert avtale om å kjøpe Havnegata 3, med snarlig overtakelse; 1. oktober 2017.

– Hvilke planer har du for bygget?

– Først og fremst å pusse opp. De som har sett bakgården blant annet, vil se at det trengs oppussing. Men selve bygget er i en mye bedre forfatning enn det kan se ut til fra utsiden, sier Amundsen.

Innholdsrikt

Bygget består av fire etasjer. I første etasje er det butikklokaler. Andre etasje har kontorer, som ble pusset opp for noen få år siden. I tredje og fjerde etasje er det leiligheter, hybler og hybelleiligheter som for tiden står tomme.

– Det er der vi vil sette i gang med renoveringen først, slik at vi får leid ut. Utvendig oppussing kommer til våren. Jeg gleder meg til å sette i gang, sier Amundsen som selv vil styre arbeidet.

Restriksjoner

– Det er ikke mye vi kan gjøre utover maling og oppussing, siden bygget har sterke restriksjoner i forhold til reguleringsplanen for sentrum. Og det er helt greit, sier Amundsen som har god tro på sin investering.

– Som jeg ser det er dette de mest attraktive lokalene i sentrum. Det var også derfor jeg valgte å flytte bokhandelen hit i 2011. Jeg har tro på at turiststrømmen vil øke på, og da er det viktig å være så nær havna som mulig.

– Hva betalte du for gården?

– Det får de nysgjerrige se når omsetning av eiendommer komme ut. Men det var en real pris. Jeg fikk en god avtale med familien Rekdal/Nedregaard som har eid gården siden den ble bygd i 1946, sier Amundsen.

– Ja, det er en lang historie bak bygget, vet du noe om den?

– Jeg vet jo litt; at det har vært dagligvarebutikk her i mange år, og at det også i sin tid var bank her. I andre etasje har det også vært skoletannlegekontor og Kr. Stokke, forløperen til Tollpost, hadde kontorer her en periode. Det har også vært bakeri og slakteri her, tror jeg.