Med selskapet Brito, reiser han land og strand for å selge spekemat, syltetøy og honning.

– Jeg stopper på cirka 30 plasser i måneden. Jeg reiser i hovedsak rundt i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, men også til andre plasser, forteller han.

Liker å føle seg velkommen

Torghandleren var på plass på Åndalsnes allerede 18. september, og er klar for nok en Romsdalsmartna.

– Når dere reiser rundt på ulike messer, hva er viktig for dere utstillere?

– Vi liker å bli møtt velkommen, at folk viser at de synes det er bra at vi kommer, – slik at vi føler oss velkommen. Og så er jo plassering viktig for oss, og praktiske ting som at det er tilgang til strøm og til toalett. Kommer man langvegsfra er det greit å vite hvor man kan kontakte de som er ansvarlig, og slike ting, sier han.

– Hvorfor driver du med torghandel, og ikke butikk?

– Du metter et marked ganske fort med de varene jeg har. Jeg er avhengig av faste kunder, svarer han.

– Flinke folk her

Mandag sto Jensen oppstilt i Åndalsnes sentrum, en plass han har vært mye:

– Det var en periode med mye bygging i sentrum, så jeg har faktisk stoppet en del i Isfjorden i stedet, sier han og nevner at færre parkeringsplasser ikke gjør det mer attraktivt for torghandlere å stille seg opp.

– Du har lang fartstid i Romsdalsmartnan, hvordan synes du den har utviklet seg?

– Jeg synes de har gått i riktig retning med tanke på at de kutter dyr underholdning slik at de slipper å ta inngangspenger. Det gjør at det kommer mye mer folk. Det er mange messer som sliter rundt om. Tivoliet spiser gjerne den første tusenlappen, og så skal småbarnsfamilier handle for resten.

– Hva er det beste med å være torghandler?

– Det er en livsstil. Jeg får treffe mye folk, og jeg treffer igjen folk som har handlet hos meg tidligere. Og så får jeg iblant være litt sjelesørger, sier Jensen.

Han produserer ikke varene han selger sjøl.

– Men vi har egne oppskrifter som andre lager for oss, sier han.

Brito hadde tatt plass ute i sola under høstmarkedet i Isfjorden 9. september. Maja Hanekamhaug Strand (7) og mamma Une Hanekamhaug handlet hos Berit Jensen. Foto: Hogne Bø Pettersen