Torsdag formiddag mente utbyggingssjef, Heidi Skaug, at tindesenteret trolig ikke har lov til å ta seg betalt. Hun viste til at dette var i strid med planformålet for området, som er regulert til landbruk, natur og friluftsliv.

Fredag ettermiddag sier hun til Åndalsnes Avis at mye har skjedd i saka det siste døgnet.

– Det var telefoner og eposter til langt på torsdagskvelden. Vi har jobbet hardt for å få klarhet i dette, og vi har vært i dialog med tindesenteret.

– Nybrottsarbeid

Skaug sier de også har vært i kontakt med fylkeskommunen.

– Og det finnes en veldig snever åpning i friluftsloven for å kunne ta betalt. Det er helt på grensa, så vi tør ikke annet enn å sende saka til politisk behandling i utvalg for plan og forvaltning. De har sitt neste møte 4. oktober. Det er nybrottsarbeid dette, for verken vi eller fylkeskommunen har noen erfaring med slike saker.

Utbyggingssjefen forklarer at det å ta seg betalt for folk som går på egen hånd, ikke er i samsvar med planformålet, og at tindesenteret skulle søkt om dette sammen med byggetillatelsen.

– Planutvalget skal nå behandle søknaden isolert sett, og vi mener det ikke skal være nødvendig med omregulering av området.

Hun poengterer at dette er ei sak de tenker er på grensa, og at det derfor er viktig å gjøre det riktig, både juridisk, og for at det skal bli et godt resultat.

Tindesenteret svarer

Daglig leder ved Norsk Tindesenter, Anita Vik Buckley, sier til Åndalsnes Avis at de er i dialog med kommunen om dette, og vil prøve å komme fram til en praktisk løsning i fellesskap. Hun ønsker så langt ikke å svare på flere spørsmål i saka.