Orkanen Irma har gjort store ødeleggelser i det karibiske hav, på sin vei mot kysten av USA. I løpet av natt til lørdag slo orkanen inn mot Cuba. Der befinner det seg nå en gjeng raumaværinger som ikke fikk lov å fly hjem i dag, slik plane var.

Drar ikke på stranda

– Vi er et reisefølge på 13 personer fra Rauma som er på Cuba, sier Lars Smisethjell.

– Vi er helt i utkanten av stormen. Vi bor også i et solid hus i en by ca to mil utenfor hovedstaden Havanna. Så selv om vinden uler ute, så er det ikke dramatisk. Men vi drar ikke på stranden i dag, for å si det på den måten.

Ikke strøm

Akkurat mens vi prater med ham er klokka to på ettermiddagen på Cuba, og de har mistet strømmen igjen.

– Den kommer og går litt, men det er så varmt her nede at det ikke er noe problem.

De ankom Cuba 27. august og reiste ut fra Ålesund, via Amsterdam og så til Havanna.

Han sier også at lokalbefolkningen tar situasjonen på alvor.

– De har tatt sine forholdsregler, selv om vi ikke er direkte berørt av stormen.

God informasjon

Han er også fornøyd med informasjonen de har fått.

– Både turoperatør, norske ambassaden og KLM har gitt oss alt vi trenger av informasjonen. Husverten vår er fastboende og han forteller oss det han får fra cubanske myndigheter.

– Absolutt ikke. Cuba er et fantastisk land, med gjestfrie folk, og en kultur som er spennende å oppleve. Vi har fått mange flotte opplevelser, men også mange sterke inntrykk.

Og inntil videre må bare han og de 12 andre raumaværingene få tiden til gå i huset. – Vi spiller kort og yatzy, leser bøker og holder den gode samtalen i gang. Så vi har det helt fint, det kan vi berolige alle der hjemme med!