Kom videre med en nødskrik: Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde det spennende under torsdagens forsøk på 5000 meter i friidretts-VM. Hun håper søndagens finale også blir åpen mot slutten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
(Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Kom videre med en nødskrik: Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde det spennende under torsdagens forsøk på 5000 meter i friidretts-VM. Hun håper søndagens finale også blir åpen mot slutten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Håper på reprise i finalen

Karoline Bjerkeli Grøvdal (27) håper at søndagens finale på 5000 meter går unna på tilsvarende vis som torsdagens forsøk.

– Jeg håper sjølsagt at de beste ikke stikker i vei med en gang, og at det på en måte blir to løp. Jeg vet at det er en stor sjanse for det. Egentlig håper jeg at det blir som nå, at det går i jevnt stor fart, men ikke for fort og at det blir åpent mot slutten.

I torsdagens oppløp mistet hun den siste plassen, men 15.00,44 var mer enn godt nok til å gå videre på tid.

– Er superfornøyd

– Jeg er skikkelig lettet. Det var her jeg skulle gå videre. Forsøket er det verste å komme videre fra, og jeg er superfornøyd, sa hun til den skrivende delen av norsk presse.

Romsdalsjenta kom inn som nummer seks, og det var bare de fem beste som gikk direkte videre. Hun så spent opp mot tavla da hun kom i mål.

– Ja. Jeg visste ikke hvordan det første heatet hadde gått, bortsett fra at det gikk fort med dem som var i tet. Det var veldig bra at jeg gikk videre.

Måtte gire om

– Hva skjedde på oppløpet? Du kom inn i det som nummer tre?

– Det er litt verre å spurte når de siste 1000 gikk så fort som 2.44. Jeg trodde egentlig at jeg hadde det da jeg gikk ut av svingen, men så så jeg på tavla at det var mange rundt meg. Da måtte jeg gire om igjen. Jeg var litt stiv, det var jeg, den spurten skal sitte bedre en annen gang.

Nær pers

– Du er bare tre sekund unna persen din?

– Ja, det er ganske utrolig, for det var den letteste 5000-meteren jeg har løpt fram til de siste hundre meterne. Det føltes ikke som om jeg løp så fort underveis.

Et såpass godt forsøk lover fint for Grøvdals finaleløp. Hun ble nummer sju på distansen i OL for ett år siden, og hun tok bronse på distansen i EM. Det er ikke godt å si hva det kan ende opp med denne gangen, bortsett fra at det står 15 sterke jenter på startstrek som alle løp omtrent like fort i forsøket.

– Jeg vet at formen er bra. Det kjente jeg på 1500 meter også.

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

– Rauma har plass til mange flere turister

Reiselivsutvikler Børre Berglund vil påstanden om et mettet turistmarked til livs.

Stor økning i salg av Romsdalseggen-billetter

På det meste har det gått ni busser på én dag.

– Ser flere muligheter

Lønseth Eiendom AS eier Montér-bygget som nå tømmes.

Fare for flom og skred i Trøndelag og Møre og Romsdal

NVE varsler om gult nivå på jord- og flomskredfare for Trøndelag og Møre og Romsdal.

Reiseliv

Reiselivsutvikler vil påstand til livs

- Rauma er ikke Lofoten, Geiranger eller Flåm, sier han.

- Stor økning i salg av billetter

På det meste har det gått ni busser på én dag.

– Vær nøkterne på E136

Samferdselsministeren håper på utbedring av Veblungsnes uten bompenger.

Signerte bompengekontrakt

Vegamot AS skal kreve inn bompenger i fylket.

Ingen ville ha rektorjobb i Måndalen

Stillingen har vært utlyst to ganger, men mandag starter skoleåret med konstituert rektor.

Flaks for butikken!

Ingen har solgt flere lodd med milliongevinst.

Her forsvinner en hel granskog

Og tømmeret eksporteres til Belgia.

Kommer til Rauma

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skal blant annet på bedriftsbesøk.

– Viktig å snakke sammen

Ole Gunnar Solskjær delte sine erfaringer med Raumas næringsliv.

Stor forbedring av Skorgedalsvegen

- Ingen grunn til å kvie seg nå.