Langfjorden klarte ikke å følge opp fjorårets suksess fra Norway Cup når de fredag kveld møtte Fortuna Hjørring i finalen i Dana Cup.

Tøff kamp

Det skulle tidlig vise seg å bli en tøff kamp og de kom tidlig under 0-1. Det var et godt lag de møtte og noen av Langfjorden spillerne virket å være preget av å ha spilt mange kamper over kort tid.

Langfjorden ble i store deler av første omgang presset bak i banen og maktet ikke å etablere spill på motstanderens banehalvdel. Stillingen var 1-0 til vertene ved pause og Langfjorden hadde virkelig en jobb foran seg om de skulle komme tilbake i andre omgang.

Trener Johan Skomsø gjorde endringer i pausen, og Langfjorden startet omgangen med to spisser og håp om å kunne slå ballen i bakrom. Det skulle raskt vise seg å være et godt trekk og Langfjorden klarte å komme seg lengre opp i banen, uten å skape de store sjansene.

I det Langfjorden jaktet på en utligning kom Fortuna Hjørring på en rask overgang og satte 2-0. Etter det hadde ikke Langfjorden mye å svare med og de måtte til slutt se seg slått, 0-3, av de Danske vertene i en finale der hjemmelaget styrte kampen.

- Vi ønsket å produsere sjanser, men vi møtte et meget godt lag. Det er det beste jentelaget jeg har sett noen gang. De tvang oss til å løpe etter og vi endte opp med å klarere hele tiden, sier Johan Skomsø rett etter kampen.

Etter kampen var det skuffede jenter fra Langfjorden som til tonene av Eric Idles "Always look on the bright side of life" mottok beviset på at de endte på andreplass i årets Dana Cup. De kostet allikevell på seg en ordentlig jubel, i det kaptein Lone Dahle Skomsø mottok pokalen.

- Jentene er selvfølgelig litt skuffa, men det er på mange måter greit å tape når det skjer på denne måten mot et lag som er bedre en oss.

Det sa trener Skomsø, som er klar på at jentene tar med seg en hel del positivt fra denne turneringen.

- Vi tar med oss det faktum at vi er et godt lag. Jeg håper også at vi kan ta med oss positiviteten og gleden fra turneringen inn i seriespillet hvor vi til tider har fått det litt tøft i år. Jeg vil også skryte av publikumet vårt som har vært fantastisk gjennom hele turneringa og skapt god stemning.

Vegen til finalen

Det har vært en lang turnering for Langfjorden, med et tett kampprogram i varmt vær. Kaptein Lone Dahle Skomsø kunne før finalen fortelle at mange av jentene begynte å bli slitne, men at de var positive og ønsket å gjøre det beste ut av finalen.

I gruppespillet var det plankekjøring for Langfjorden. De vant alle sine tre kamper og endte opp med 11-0 i målforskjell. I 16 og 8-endelsfinalen ble det også komfortabelt med henholdsvis 3-0 og 2-0 seier.

I kvartfinalen skulle Langfjorden for første gang i turneringen bli satt under orntlig press. Kampen mot Stord FB endte med 0-0 etter ordinær tid og det hele måtte avgjøres ved straffesparkkonkurranse. Langfjorden satte først en i stolpen og ut, men keeper June Herje reddet to av straffene fra Stord. Langfjorden vant 4-2 på straffer og sikret med det billett til semifinalen.

Der ble det nok en spennende kamp. Langfjorden ledet 2-0 ut i andre omgang, etter to scoringer på corner av Anne Marte Halset og Guro Dahle. Mot slutten reduserte motstander Egersunds IK og avslutningen på kampen ble unødvendig spennende. Langfjorden klarte å ri av presset og vant til slutt kampen 2-1.

ÅIF G15 vant sin finale

Lørdag spilte ÅIF G15 finale i B-sluttspillet mot Varegg FB. Det ble til slutt ÅIF som trakk det lengste strået og stillilngen ble 3-2. Målscorere i finalen var Erlend Hatlen Bale (2) og Emil Nyheim (1).

Kaptein Lone Dahle Skomsø hever pokalen over hodet. Foto: Privat
Dette er laget som spilte finale for Langfjorden J17. Bakerst fra venstre. Trener Jone Ree, Sylvia Svendsen, Live Aak, Synne Nygård, Evelina Eidseter, Guro Dahle, Thea Hatlen, June Herje, Solrun Berg Sæther, Elise Bale, Emilie Stener, Trener Johan Skomsø Foran fra venstre: Tuva Siem, Kristina Sæther, Lone Dahle Skomsø, June Lyngstad, Isabel Flovikholm, Oline Kavli Ree, Marthe Sofie Motland, Louise Nakken og Anne Marte Motland. Foto: Privat
Målscorerne fra ÅIF sin finale på lørdag holder pokalen. F.v: Erlend Hatlen Bale og Emil Nyheim. Foto: Privat
ÅIF G15 vant b-sluttspillet i Dana Cup. Foto: Privat