En uke før det braker i gang for RaumaRock er det full aktivitet på festivalkontoret. I år holder de til i de gamle lokalene til hovedsponsor Sparebank 1 i Åndalsnes sentrum.

- Dette er helt supre lokaler. Vi har holdt åpent her siden den 17. juli, og det har vært en del folk innom. Men vi tar gjerne i mot flere, forteller Trine Schei, som er ansvarlig for festivalkontoret sammen med Lone Remmem Grøvdal.

Schei forteller at billettsalget så langt er omtrent det samme som på denne tiden i fjor.

- Vi har lært oss å ha is i magen, for det er alltid slik at mange venter med å kjøpe billett til i siste liten. Sånn er vi her i Rauma, ler hun.

Plass til mange på Ung RaumaRock

Til Ung RaumaRock, som inkluderer musikk fra RaumaRock-akademiet og kulturskolen, samt høydepunktet Isaac Elliot, er det egne billetter. Barn under fem år kommer gratis inn.

- Vi har solgt en del billetter allerede, men også her har vi plass til mange, mange flere.

Konseptet er nytt av året.

Trenger flere frivillige

Schei har også ansvaret for de frivillige. Hun forteller at de ligger godt an, og mange poster er fylt opp allerede.

- Vi mangler fortsatt folk på rigging, festivalkontor og bar. Det er definitivt på rigging vi trenger flest folk, og da særlig tirsdag og onsdag før festivalen. Da er det mye som skal på plass og vi må være mange, sier hun.

Riggingen begynner allerede mandag kveld.

- Mange synes rigging er den beste jobben, for da jobber man ikke under selve festivalen. Alle som jobber to skift som frivillig får et festivalpass, forteller hun.

I tillegg blir det som vanlig frivilligfest søndag kveld.

- Det er utrolig viktig for oss å ta vare på de frivillige som stiller opp. Uten dem blir det jo ingen festival, sier hun.

Gleder seg

RaumaRock-gjengen gleder seg nå veldig til festivalen begynner.

- Vi gleder oss til å komme ned på festivalområdet og komme i gang. Vi er i rute, lover Schei