Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) drømmer om å få Tour de France til å legge en etappe langs Atlanterhavsveien.

I forrige uke ivret hun for ideen på Twitter: "Hopefully we can welcome you to @LeTour in Norway".

Veldig spektakulært

– Det er veldig spektakulært her. Man kan bare tenke seg TV-bildene som kommer til å gå ut til hundrevis av land og hva det kan bety for turismen i Norge, uttalte ministeren i et intervju med NRK.

Men hva med en tøff fjelletappe over Trollstigen?

- Jeg kan godt tenke meg en "Tour de Trollstigen". Men Romsdal Handel og Reiseliv har ikke alene kapasitet til å starte en kampanje for å overtale Tour de France til å legge en etappe over Trollstigen. Det må eventuelt skje gjennom Fjord Norge, som har et sykkelprosjekt som vi er med på, mener reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

Men hun misliker ikke tanken.

- Alle tiltak som kan bidra til å sette Rauma på kartet ønsker vi velkommen. Men jeg er usikker på hvor realistisk ideen er, innrømmer reiselivssjefen.

Arctic Race

Ifølge VG var det miljøet rundt Arctic Race of Norway som først tok initiativet til å få deler av det franske rittet til Norge. Det norske sykkelrittet og Tour de France eies av det samme selskapet – ASO.

Tour de France har lange tradisjoner for å legge en eller flere av de første etappene av konkurransen utenfor Frankrikes landegrenser. Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, England og den franske øya Korsika har fått prøve seg som TdF-arrangører.

Kulturministerens partikollega og listetopp for Høyre i Møre og Romsdal, Helge Orten, nøler ikke med å støtte ideen om en Tour de France etappe langs Atlanterhavsvegen. Han hevder sogar at det "jobbes med saken".

- Det hadde vært helt supert, sier Høyre-politikeren.