– Vi så sommertoget på TV og bestemte oss for å reise hit etter det.

Det sier Ole Urkedal fra Valderøya utenfor Ålesund. Han har sammen med sin kone, Kari Urkedal, lagt til ved gjestehavna på Åndalsnes.

Enkel standard

På Molde og romsdalhavn sine nettsider er det kun vann, strøm og WIFI som er oppført som fasiliteter. Sammenliknet med fasilitetene i Molde på Reknes gjestehavn, er standarden ganske enkel. Der er det gjestehus med toalett og dusj muligheter, vaskemaskin og tørketrommel og avfallsconteiner.

– I utgangspunktet er det greit å ligge her. I hvert fall for oss som har dusj og toalett i båten. For dem som ikke har det blir det vanskelig. Jeg synes det er rart at det ikke er noen alternativ som det står informert om og som de som legger til her kan bruke. Det er også litt grunt enkelte steder.

Urkedal viser til Bergen, der de har et bygg rett ved havna som oppfyller de sanitære behov man måtte ha. Han peker på Tindesenteret og lurer på om ikke det kunne være et alternativ.

– Det er stilt og rolig her på kveldene så det er fint. Når vi kjører bil så kjører vi rett forbi Åndalsnes, så jeg er glad for at vi nå tok turen for å oppleve hvordan det er her. Vi har akkurat vært på Rampestreken og planen videre er å dra en tur innom Sødahlhuset seinere, etter at vi så på TV hvor gode burgere de har.

Også Jan Arild Løvik fra Molde sakner et sanitærbygg hos gjestehavna på Åndalsnes.

– Vi snakket om det i går, at vi saknet det her. Muligheten til å kunne ta seg en dusj. For oss som kommer fra Molde er det ikke så krise, men om du kommer langvegsfra, så blir det vanskeligere. Ellers er det greit her med strøm og vann.

Bak fra venstre: Ivar Framnes, Elisa Løvik Hovde, Ida Solhjell. Fremme fra venstre: Jan Arild Løvik, Wenche Hovde og Jon Freberg. Foto: Torvald Hjelden Sætrang