I fjor sommer tok det nye spillet Pokémon Go verden og Norge med storm. Rauma var intet unntak og sentrum av Åndalsnes var fylt med spillere som vandret gatelangs med blikket ned i mobilen på jakt etter lommemonster. Som de fleste andre supertrender døde interessen like fort som den kom.

På jakt

Nøyaktig ett år etter at Åndalsnes avis først skrev om Pokémon Go skulle gatene nok en gang bli fylt av mennesker på jakt etter ville pokemons. Dette var i regi av Rauma Mini-Con.

– Det var litt tilfeldig at det ble akkurat i dag, men det passet fint når det var et års jubileum for spillet. Da foregår det eventer som gjør opplevelsen ekstra gøy for oss som spiller.

Det sier Thomas Enstad Trana. Han er en av initiativtakerne i Rauma Mini-Con og som har planlagt denne sammenkomsten.

Etter hvert som tida går strømmer det på med jaktklare mennesker. Noen av dem har spilt fast gjennom hele året, mens noen har børstet støv av spillet for anledningen.

– Jeg spiller av og til, men ikke så mye som før. Det er litt i periodevis, sier Charlotte Andreassen som Åndalsnes avis snakket med i fjor, når spillet herjet på sitt verste.

Risikofylt

– En gang gikk jeg på en lyktestolpe mens jeg spilte, forteller Tobias.

Ifølge guttene kan Pokémon jakt være farlig om man ikke er obs på omgivelsene. De forteller flere skrekkhistorier fra rundt om i verden, men forsikrer oss om at de følger med på vegen foran dem mens de spiller. I forbindelse med denne organiserte jakta har Thomas laget en liste med Pokemonjakt-vettreglene. De inkluderer blant annet «meld fra hvor du skal jakte» og «bruk kart og trafikkreglene». Han er også påpasselig med å telle at gruppa består av like mange som fra starten av, slik at ingen kommer bort undervegs.

Etter hvert som jakta utspiller seg blir det fanget pokemons og kjempet om såkalte gymer.

– Vi har fanget noe bra, men ikke det helt store, sier Sebjørn.

Av de frammøte er han en av dem som er i høgest level på spillet. Han kan fortelle at han ikke spiller like mye som før, og at de fleste av vennene hans har sluttet for en god stund tilbake.

– Jeg spiller det enda fordi jeg synes det er gøy og litt annerledes.

Magic turnering

Tidligere på dagen hadde Rauma Mini-Con en turnering i det gamle kortspillet Magic the gathering. Det var i alt 11 påmeldte, inkludert tilreisende fra Molde.

Ifølge Trana har Rauma Mini-Con kommet en lang veg fra starten hvor de var 16 stykker.

– Vi har kommet langt og utviklet oss mye. Vi har et styre som tar tak og alle hjelper til. Det er godt å se at dugnadsånden lever i beste velgående. Nå har vi møte en gang i måneden og da er det som regel mellom 40 og 50 deltakere. Aldersspekteret er vidt og vi har deltakere fra 12 til 40 år. Utenom våre månedlige samlinger har vi arrangert spillturneringer, filmmaraton, cosplay, spillprogrammeringskurs og sosiale sammenkomster som i dag med Pokémon Go.

Annerledes tilbud

Han forteller at det er fint å kunne gi et tilbud som mange tidligere har lengtet etter.

– Jeg tror de yngste synes dette er veldig gøy, Det er selvfølgelig gøy for oss som er litt eldre også, men det handler litt om å gi de et tilbud som vi skulle ønske vi hadde når vi var yngre. Når vi startet Rauma Mini-Con så visste vi at det var mange som ønsket å spille sammen med andre og dele sine interesser, men som kanskje ikke visste hvem de skulle gå til. Da er det fint at vi kan bidra til at folk kommer seg ut og møtes.

Ved enden av dagens jakt virket det ganske klart at det fristet til gjentakelse for samtlige av deltakerne.

– Det har vært en kjempedag som jeg tror har vært berikende for alle. Jeg er fornøyd med oppmøtet.

Allerede på mandag skal Rauma Mini-Con nok en gang i sving.

– På mandag skal vi til Sunnmøre. Der skal vi møte Ålesund spillklubb. For oss blir det en roadtrip hvor vi får muligheten til å treffe likesinna og skape nye vennskap. Så langt er vi 14 stykker som er påmeldt, men jeg regner med at det kommer flere før avreise, avslutter Thomas Trana.