Når Oslo jazz festival går av stabelen 12.–19. august er det med ei Rauma-jente involvert.

Malin Dahl Ødegård skal opptre sammen med bande sitt Juno, hvor hun er vokalist. Dit kommer også store stjerne innenfor jazz, som Gregory Porter, Beady Belle og Jamie Cullum.

Nordisk showcase

De har fått lov å spille som en del av Nordisk showcase programmet. Programmet er et tilbud for unge og talentfulle band som vil vise seg fram. Juno har tidligere i år vært på turne, og har i tillegg spilt på Trondheim Jazzfest, Mandaljazz, Kongsbergjazz og Moldejazz.

– Det er veldig artig at vi har fått muligheten til å spille på festivalen gjennom Nordisk showcase. Det er en mulighet vi har fått sammen med 12 andre band. Det blir konserter og workshops. Jeg gleder meg aller mest til å spille, også blir det gøy å møte andre band, få nye impulser og lære av hverandre, sier Ødegård.

– Hvordan fikk dere denne muligheten?

– Vi fikk et tips fra musikklæreren vår på jazzlinja på NTNU i Trondheim om at det var mulig å søke om å bli med. Vi sendte søknad med demoer av musikken vår, men forventet kanskje ikke at vi skulle bli valgt. Derfor var det en fantastisk følelse når vi fikk beskjed om at vi var et av de 12 bandene som ble valgt ut.

– Du spilte nylig i Alexandraparken under Moldejazz. Hvordan var det?

– Det var veldig gøy å få spille på heimebane. Det kom en del folk og det var god stemning. På tirsdag spilte jeg med bandet mitt og i dag spilte jeg sammen med lærlingene. Det var mye folk og vi fikk god respons begge dagene. Lærlingene er et prosjekt som jeg var en del av når jeg gikk på videregående i Molde og som jeg hadde stort utbytte av å være en del av. Jeg hadde ikke vært så komfortabel på scena som jeg er i dag, uten å ha vært del av det prosjektet.

Etter tirsdagens konsert høstet Juno lovord fra festivalavisa for Moldejazz, Fireflate. Jan Grandlie er skribent i Fireflate og kaller blant annet Juno for «framtida for norsk jazz».

– Det er veldig hyggelig å få sånne tilbakemeldinger. Det er artig at folk setter pris på det vi driver med og ser potensialet vårt, sier Ødegård.

– Hvilke ambisjoner har du innenfor musikken?

– Nå går jeg et treårig studie på linja utøvende jazz på NTNU i Trondheim. Der får vi mye tid til å jobbe med musikk og øve. Først og fremst vil jeg bare spille så mye som mulig og utforske forskjellige sjangre. Så får jeg se hva det leder til etter hvert. Jeg ønsker å spille med Juno og trives veldig godt med det akkurat nå. I framtida kommer jeg sikkert til å spille med andre grupper. Drømmen er selvfølgelig å bli utøvende musiker og leve av det.

Dette skriver Juno om sitt eget band i en pressemelding:

JUNO består av fem musikere fra førsteklasse på jazzlinja, NTNU i Trondheim. Bandet spiller originale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk.

Den uvanlige besetningen gir musikken et karakteristisk preg, ogi landskapet blant rytmiske motiv og organisk samspill, kombineres kompleksitet og fengend lekenhet.

Besetning:

Thea Ellingsen Grant, vokal

Malin Dahl Ødegård, vokal

Mona Krogstad, tenorsaksofon

Georgia Wartel Collins, kontrabass

Ingvald Vassbø, slagverk