Det var nemlig thai-dag i sentrum, der det ble servert eksotiske retter fra Thailand.

Kulinarisk mat

For de frammøte var det så mangt å bite i. Det ble servert kulinariske matretter som satte kresne smaksløker fra Norge på prøve. Om alt falt i smak hos samtlige er uvisst, men maten ble generelt tatt godt imot.

Liv Hoel og Svein Hoel blir servert hver sin tallerken med vårruller, thailandske kjøttboller og ris. De har store forventninger til måltidet.

– Vi har alltid brukt og vært bortreist på slike dager, så i dag kom vi hit for å se hva som foregår og smake på maten. Jeg regner med at maten er like god som den lukter og ser ut som, sier Liv Hoel.

Etter at maten var ferdig spist, var Svein Hoel klar i sin tale.

– Det var steikbra. Dette kan de virkelig. Det er klart at det ble litt sterkt for en som ikke er veldig vant til sånn type mat, men disse damene har virkelig greie på det.

Været spilte nok en gang på lag og det ble en flott dag i sentrum. Det var jevn gjennomstrømning av kunder, og damene som sto for maten fikk nok av arbeid å legge fingrene i.

Samarbeid over tid

Jamda er en av damene som har stått på for å få gjennomført thai-dag. Hun forteller at damene har samarbeidet fram mot denne dagen.

– Vi fikk forespørselen i januar og etter det har vi planlagt og avtalt hvordan vi skal løse det. Den siste tida har det vært en del jobb med all maten, men vi har løst det sammen.

Jamda synes det er flott å kunne vise fram en del av deres kultur.

– I dag har vi servert diverse thailandske retter, med blant annet vårruller, ris og kjøttboller. Det er artig for oss å gi andre en smakebit av vår kultur. Det er fint at det kommer en del folk og det virker som de er fornøyd med det vi har å by på.

Annerledes oppelvelse

– I dag fikk folk muligheten til å smake mye god mat.

Det forteller Anna Belovsky, som har ansvaret for thai-dagen. Sammen med Siv Brandstadmoen, Monica Nakken og Frode Larshus i Romsdal Handel og Reiseliv ønsker de å sørge for at ting skal skje i sentrum.

– Jeg håper at folk har fått en litt annerledes opplevelse. Vi prøver å få noe til å skje her i sentrum hver lørdag og jeg fikk ansvaret for denne dagen. Det har vært en del arbeid i forkant, med mye telefoner fram og tilbake. Damene hare vært superpositive hele vegen. De er veldig flinke.

Belovsky forteller at denne dagen er en forsmak på noe som skal skje seinere i år.

– I slutten av august blir det noe som kalles for internasjonal dag her i sentrum. Da blir det mat, dans og synging. Der blir det mulighet for folk fra forskjellige kulturer å møte hverandre og lære av hverandre.