Politiet melder på Twitter kl. 1400 at det er kaotiske tilstander i trafikken på Trollstigen. De skriver at det er trafikkork med opptil 2 timer å vente for å komme opp med bil.

Ifølge Edmund Meyer på Trollstigen Gjestegård, er det ingen biler i Trollstigen på det tidspunktet.

- Nei, fordi Statens vegvesen har stoppet trafikken ved rasteplassen og det er de som lager kaoset. Nå er jeg skikkelig forbanna, sier han.

Statens vegvesen har ifølge Meyer, valgt å holde kontroll på rasteplassen og at det er det som har skapt kaos nedover Isterdalen.

- Det er en 2 kilometer lang kø her nå, og vegvesenet slipper ingen igjennom, sier Meyer som er på stedet i to tiden.

Politiet oppfordret folk til å ta en annen reiserute akkurat i dag, men meldte på Twitter klokken 15.05 at trafikken flyter igjen.

- Nå går det greit, bekrefter også  Edmund Meyer, men er bekymret for den negative opplevelsen folk vil sitte igjen med.

- Man kan ikke stenge vegen her i over en time når det er så stor trafikk. Da er det nødt til å bli kaos. Det må også Statens vegvesen skjønne. De kan ikke styre sånn. De kunne bare spurt meg om hjelp så skulle jeg ha styrt trafikken. Det har jeg gjort før, påpeker Meyer.

Ifølge Statens vegvesen, var det ikke kontroll som skapte problemer i Trollstigen, men antall biler.

- Vi stoppet med kontrollen ganske raskt  da vi så kaoset. Det var en ekstrem trafikkmengde i Trollstigen i dag og det var det som skapte kaoset, sier Runar Larsen, leder for uteseksjonen i region Midt.

- Vi holdt kontroll kun en kort stund. Vår hovedjobb i Trollstigen i dag ble å regulere trafikken. Det som er problemet når biler og busser blir stående en stund,  er at folk går ut og vandrer langs vegen. Det bidrar til enda mer kaos, sier Larsen.

Edmund Meyer og Statens vegvesen har i ettertid snakket sammen, og kommet frem til at neste gang skal de snakke sammen på forhånd.

- Nå har vi dialog og dette vil ikke skje igjen, lover Meyer.