Påstanden om at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær, ble virkelig satt på prøve under søndagens seterdag på Bøstølen på Innfjordsfjellet.

Fra tidlig på morgenen bøttet det ned i store mengder. Men arrangørene av den tradisjonsrike sammenkomsten ved den idylliske seterstølen mistet aldri håpet og trua og rigget opp telt og boder – og sannelig trosset ikke publikum regnskurene og fant vegen til fjells.

Seterdagen på Bøstølen har hatt tradisjon for å være avslutningsarrangementet for Norsk Fjellfestival. Og tradisjoner forplikter.

Arrangører

Innfjordsfjellet Hytteforening, eierne av fjellhytta For Fattig og Rik, Bøstølen og Svartrøsta Grunneierlag, Bøstølvegen og Innfjorden Bygdekvinnelag – alle lagene var med på å arrangere den årvisse seterdagen.

– Besøket varierer med været. I fjor spilte Vassendgutane her i omtrent samme vær, og den konserten gikk omtrent i null økonomisk sett. Men rekorden fra det året Vamp spilte her skal det mye til for å slå, sa Arne Tangnes, arrangementsleder og en av mange ivrige dugnadsarbeidere.

I år var det ingen store artistnavn på plakaten. Men de mange som besøkte seterdagen fant god trøst i mye god mat og aktiviteter som bidro til at folket beholdt både humøret og varmen.

Foruten kjøp av ulike matvarianter, rømmegraut inkludert, fikk de besøkende prøve seg på staurbæring, hesteskokasting, tegnekonkurranse, og helt nytt av året: et spesielt loddsalg som skal finansiere en ny gapahuk og andre miljøtiltak ved seterstølen.

Trebåter

– Vi har laget 250 trebåter som publikum kan kjøpe for hundre kroner per stykk. Får vi solgt alle sammen, så gir det en samlet inntekt på 25.000 kroner, minus en firedel som går til premiering blant dem som har kjøpt båter.

– Båtene blir kastet ut i elva ved Røsta like ovafor Røsta og fanget inn igjen ved Oskarbrua, forklarte Arne Tangnes.

Gråværet holdt stand hele dagen, men det gjorde både publikum og arrangører også. Og neste år kommer sola, så da er det ganske sikkert på’n igjen.