Vi finner henne på bakrommet, det vil si kjøkkenet. Der har hun og sommerhjelperne Elise Remmem Nygård og Tuva Ingeborg det forferdelig travelt med å sette nye pizzadeiger og komponere nye Kraftkarburgere.

Ute i kafeen sitter det folk ved samtlige bord. Men ifølge Sissel Vollan er det faktisk atskillig roligere enn det har vært på det meste, eller verste, etter den fyldige presentasjonen de fikk i TV-ruta sist lørdag under NRKs Sommeråpent på jernbaneperrongen litt lenger ned i gata.

Eksploderte

– Det eksploderte helt etter den sendingen. I dagene etterpå har vi hatt besøk av alle slags folk fra alle kanter av landet. Alle har hørt om Sødahlhuset, og svært mange bestiller enten Kraftkarburger eller pizza.

– Vi var ikke helt forberedt på hvordan effekten ville bli, og all mat som var preparert på forhånd før sommeren er blåst bort. Så nå står vi på utover alle kvelder for å forberede pågangen neste dag.

– Har dere nok Kraftkar-ost på lager til å dekke etterspørselen?

– Vi har måttet slutte å selge osten over disk, rett og slett fordi vi ikke tør å gå lens. Vi må sørge for at vi har nok til å lage burgerne. Til vanlig selger vi 30–40 per dag, men de siste dagene har vi solgt 130 om dagen.

– Hvor mange har dere i arbeid for å ta unna pågangen?

– Eh ... det er jeg faktisk usikker på ... men det er ganske mange. Vaktplanen vi satte opp sommeren måtte i hvert fall revideres, men vi får god hjelp av familiene og alt vi får tak i av sommerhjelp, så det går rundt på et vis.

Sissel Vollan er medeier i Sødahlhuset sammen med Ranveig Nyheim og Mari Melbø Rødstøl, med sistnevnte som daglig leder.

Ifølge Vollan har de ikke hatt tid og stunder til å tenke over om boosten som serveringsstedet har fått den siste uka kan gi grunnlag for å utvide virksomheten.

– Flytting til et større lokale er heller ikke aktuelt?

– Nei, vi blir her vi er, det er helt sikkert, sier Sissel Vollan før hun løper tilbake til kjøkkenbenken.

Tor,Henny, Bjørn Helge og Marianne Brudeli pleier å besøke Sødahlhuset stort sett hver gang de er på besøk i Åndalsnes. Foto: Kjetil Svanemyr
På kjøkkenet jobber Elise Remmem Nygård, Sissel Vollan og Tuva Ingeborg Siem på spreng for å holde tritt med bestillingene. Foto: Kjetil Svanemyr