Med sjø på ene siden og trafikk på den andre er far Bjørn Pinslund bekymret.

Bjørn Pinslund forteller at han ikke kommer til å la de minste holde på alene ved skaterampa med det første. Han ønsker en permanent sikker løsning snarest mulig.

Lå bedre til før

– Jeg mener at skaterampa lå bedre til før. Her er det biltrafikk og vann like ved som begge kan være en fare for dem som holder på her. Dette kan bedres med tiltak rundt, som for eksempel et sikkerhetsnett mot vannet.

Pinslund holder et øye med døtrene sine mens han snakker med oss, og ber den yngste gå bort fra kanten av kaia.

Til tross for at Pinslund ikke synes plasseringen av rampa er optimal, er han veldig positiv til tiltaket.

– Vi bor i sentrum og synes det nye lekeområdet på Vøra og skaterampa er flotte tiltak. Det trekker folk mot sentrum og vi er ute en gang per dag for å dra nytte av disse tilbudene.

Pinslund understreker at skaterampen kan være et fint alternativ for dem som ikke interesserer seg for typiske fritidsaktiviteter som fotball og håndball.

– Om du ikke interesserer deg for til eksempel fotball eller andre ballidretter, så er det ikke veldig mange andre lettbeinte tilbud i kommunen. Jeg mener dette er et flott tilskudd til tilbudet for dem som har litt andre interesser.

Pinslund ønsker å rose skateklubben for den jobben de har lagt ned. Han er imponert over pågangsmotet de har vist mens de har kjempet i motvind.

Glad for åpning

Medlemmer av Rauma skateklubb har tidligere uttrykt frustrasjon overfor det som har vært en langvarig og vanskelig prosess med å få tillatelse til å bruke rampa.

– Vi er glad for at flyttingen av rampen gikk bra og for at vi endelig kan skate. Vi ønsker å presisere at rampen er åpen for alle og vil takke alle som har vært positive til prosessen, sier Bjørnar Østigård på vegne av skateklubben.

Midlertidig plassering

Rådmann Oddbjørn Vassli understreker at plasseringen av skaterampen er midlertidig og skal sammen med klubben høste erfaringer nå i sommer. Han mener at det ikke er noen større risiko i å skate på denne rampen sammenliknet med andre skateramper i landet.