Prisen kan synes lav med tanke på at det er snakk om en tre etasjes forretningseiendom med flere leiligheter og et forretningslokale midt i sentrum av småbyen Åndalsnes. Bare noen korte steinkast unna selges det nye enkeltleiligheter til i samme prisklasse.

Eiendommen ble oppført i 1947 som en av de første nybyggene som kom opp i sentrum av Åndalsnes etter at stedet ble bombet og lagt i grus under 2. verdenskrig. Havnegata 3 har et totalt bruksareal på 1286 kvadratmeter fordelt på tre etasjer, samt loft og kjeller.

Bokhandel

Førsteetasjen huser Romsdal Libris på 377 kvadratmeter. De samme forretningslokalene rommet i tidligere tider matvareforretningen Brødrene Nedregaard.

Andreetasjen er innredet som kontor- og lagerlokaler. I tredjeetasjen er det en større og en mindre leilighet på til sammen 217 kvadratmeter.

På loftet er det en mindre leilighet samt tre hybler og et kjøkken. Kjelleren rommer boder, lagerrom og fyrrom.

Eierne av Havnegata 3 ønsker ikke å kommentere salget eller prisantydningen. Eiendomsmekler Odd Arild Sæther er optimistisk når det gjelder utsiktene til å få solgt eiendommen.

– Prisantydningen på 3,85 millioner kroner er gjort blant annet med tanke på at det er mye å ta tak i for å oppgradere eiendommen. Dersom prisen blir ansett som lav, så håper jeg det betyr at mange vil by, sier Sæther.

Kostnad

Det er ikke gjort noen kalkyle på hva det vil koste å modernisere den tre etasjer høge bygningen.

– Hva som bør gjøres vil bli helt opp til ny eier, men bygget gir mange muligheter. Det er i hvert fall ingen tvil om at beliggenheten er god, og vi har allerede registrert interesse fra flere aktører i regionen, sier eiendomsmekleren.

Ole Johnny Amundsen, eier og daglig leder av Romsdal Libris, opplyser at salget av forretningseiendommen ikke vil få noen konsekvenser for bokhandelens videre drift.

– Romsdal Libris har en langsiktig leieavtale med gårdeieren og skal ikke selges eller avvikles!, forsikrer Amundsen.