– Alt er i boks. Nå gjenstår det bare for meg å reise oppover. Det blir en mangfoldig utstilling med store og små formater. Bildene mine vil passe utmerket på de gamle murveggene i det rustikke interiøret.

Det forteller Torhild Einardotter Floberg. Hun nærmest bobler over av glede, og det er tydelig at hun gleder seg til utstilling som hun har jobbet med å få i stand over lang tid.

Mange minner

Floberg er etterkommer av Kasper P. Oshaug, forfatter av Åndalsnes-sangen og tidligere eier av garveriet. Hun har bodd i Oslo siden 1992, men er oppvokst i Kammen.

– Jeg har vokst opp i Kammen og har vært nærmeste nabo til garveriet. Jeg har mange minner og historier om dette gamle bygget som har fulgt med meg hele livet. Min oldefar, Kasper Angel Lind Pedersen var teknisk konsulent under oppføringen av bygget i 1919. Han jobbet som mester hos Rauma garveri A.S fra 1920 til 1925, da gikk bedriften konkurs. Kasper leide garveriet videre og kjøpte det 1. mai i 1932. Han drev da garveri videre sammen med noen av sønnene sine, i mange år.

Floberg forteller at ideen oppsto når hun begynte å male garveriet slik hun husket det.

– Jeg begynte for et par år siden å male garveriet slik jeg husker det. Dette arbeidet i atelieret resulterte i at jeg fikk et stort ønske om å holde en utstilling i Garveriet. Dermed tok jeg kontakt med Trond Kvisvik, en av dagens eiere. Han syntes dette hørtes artig ut og sa ja til utstilling.

Hektisk periode

Den siste tida har vært hektisk for dama som er oppvokst i Kammen. Hun har jobbet hardt og mye for å ferdigstille utstillinga til lørdag 15. juni.

– Etter at jeg fikk klarsignal har det gått slag i slag. Det har vært en travel periode, heldigvis har jeg vært inne i en produktiv periode, og fått ferdig et lass med bilder som er sendt oppover. Deriblant mine bjørkebilder, fuglekassene og Romsdalsmalerier. Jeg gleder meg veldig til å se resultatet og håper det kommer en del folk for å se.

De to gamle: Maleriet heter «De to gamle» og er av oldeforeldrene til Floberg, herr og fru Oshaug. Foto: Privat