Slike store steiner finner man mange av inne i skogen på Skiri, og det var hit Norsk Fjellfestival hadde invitert både nybegynnere og mer erfarne til klatring mandag formiddag.

Mange hadde tatt med seg sitt eget utstyr, men det var også organisert slik at man kunne få låne blant annet klatresko om man ikke hadde prøvd mye før.

Sturla Grøtta Grav er en av mange oppmøtte. Han har med seg sin sønn Trym Devor Grav og de er i full gang med å buldre når Åndalsnes Avis ankommer. Trym klatrer seg oppover mens pappa passer på. Vel oppe på toppen er Trym raskt ute med å gi råd til nestemann. – Jeg får bare la sjefen ta over, sier pappa Sturla med et smil.

Det er flere steiner i varierende størrelser inne i skogen og på den største finner vi Ane Frilund midtvegs oppe på ene siden. Hun jobber seg metodisk oppover og får gode råd av de andre som står og ser på. Hun passes godt på av to voksne som står nede og følger med, klar til å ta imot om hun skulle falle.

«Ingen skam å snu»

Ane lykkes ikke helt med å komme til topps, denne gangen, men det er som kjent ingen skam å snu, så hun jobber seg litt ned igjen før hun hopper den siste biten ned på den tykke matta som er lagt ut som en del av sikringen. Hun kan fortelle at hun har ikke så mye klatreerfaring.

–Jeg har bare klatret én gang før, og det var nede på Tindesenteret. Det var så artig at jeg ville prøve mer, sier hun

Like etterpå så observeres hun i et nytt forsøk på å nå toppen.

PS: Se video