Torsdag åpnet de i nye lokaler.

Daglig leder og eier Ivar Brennhovd, selger og oppussingssjef Svein Gunnar Rydjord og sommervikar Andrea Alstad hadde mye å gjøre da vi var innom bare noen timer etter åpningen. Med cruiseskipet Costa Magica liggende ved Tindekaia med vel 3.000 passasjerer på fjordferie, var det kunder innom hele tida. Turister, selvfølgelig, men også mange lokale.

– Det helt grunnleggende er at de lokale er trofaste og handle her, sier Brennhovd.

Omsetningsvekst

– Og hvis det fortsetter slik, så blir vi veldig fornøyd, sier han med glimt i øyet, til spørsmålet om han tror på omsetningsøkning som følge av flyttingen. For han er vel vitende om at det er ekstra mange innom denne torsdagen på grunn av cruiseskipet, og hverdagene er ikke som på åpningsdagen.

– Men dette er en stor endring; lokalet slik vi har fått det, og beliggenheten der alt skjer, gjør at vi tror på omsetningsvekst, sier han optimistisk.

Butikken ligger synlig fra både Tindesenteret og fra bussen som går til Vengedalen med Romsdalseggen-vandrere. Det tror Brennhovd skal bidra til at enda flere kommer innom.

– Kan peke på oss

– Vi driver med guidevirksomhet, og det er jo på Tindesenteret at folk spør om guiding. Nå kan de bare peke bort på oss.

Friluftslek driver hovedsakelig innenfor tre områder:

  • Butikksalg

  • Nettbutikk

  • Guiding

– Guiding blir en viktigere og viktigere del for Friluftslek. Spesielt satser vi på det vi kaller turer uten tau, og etter fjellfestivalen starter vi med faste, daglige guida turer.

Brennhovd sier de får gode tilbakemeldinger fra kunder som har leid guider. Det lokale guidekorpset, som kjenner området vårt, sørger for både trygghet og gode historier på vegen.

– Den delen av markedet er det som vokser aller mest, sier Brennhovd.

Ifølge Brennhovd omsatte Friluftslek for cirka fem millioner kroner i 2016

– Vi har drevet fire år i underskudd. Vi har investert mye for å komme dit vi er i dag, blant annet med guida turer. Men det er verdt det. 2017 skal blir det første året vi tjener penger.