Mannen er i Romsdal tingrett dømt for å ha kjørt i 136 kilometer i timen i ei 80-sone på Ørskogfjellet i mai i år. Mannen forklarte i retten at han kjørte fort fordi han hadde dårlig tid og måtte rekke ei ferje.

Siktede var klar over at det var 80-sone på stedet, men forklarte at han ikke så på speedometer, og derfor ikke var klar over hvor fort han kjørte. Siktede har ingen bemerkninger til fartsmålingen, og han erklærte seg straffskyldig i henhold til tiltalen.

Det var fine kjøreforhold på stedet med tørr veggbane, uten annen trafikk. I formildende retning legger retten vekt på at siktede har avgitt tilståelse og erkjent straffskyld, og uten en uforbeholden tilståelse ville straffen blitt 18 dager fengsel.

Av rettspraksis er det en klar hovedregel at det skal reageres med en ubetinget fengselsstraff ved kjøring over 135 km/t i en 80-sone. Han fradømmes også retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på 11 måneder. Dersom han ønsker førerkort for motorvogn igjen må han ta ny praktisk førerprøve.