De fleste forventet seier da ÅIF møtte bunnlaget Averøykameratene 2 til dyst på Bruhagen stadion, og de svarte virkelig til forventningene. Laget som fortida leder 5. divisjon ga seg ikke før det sto hele 0-5. Målscorere var Andreas Solevågseide Helle med tre mål, Ola Farkvam et mål og Sindre Ramskeid et mål.

Årsbeste

– Dette var årsbeste av oss, forteller trener Kim Hugo Nyheim på telefonen til Åndalsnes avis like etter kampen.

Han forteller om en jevn første omgang der begge lag skaper sjanser, men ingen klarer å utnytte dem.

– Vi hadde vel  elleve målsjanser i 1. omgang. De hadde også noen sjanser som vår keeper Oscar Flatlandsmo avverget på flott vis. Når det sto 0–0 til pause var jeg litt bekymret for at de kunne komme på en kontring og utnytte at vi ikke klarte å sette sjansene våre.

I pausen ga trener Nyheim spillerne beskjed om å fortsette å presse på og være tålmodige. Det skulle ikke ta mer en to minutt før Andreas Solevågseide Helle sørget for at ÅIF treneren kunne senke skuldrene litt. Like etter scoret Ola Farkvam på et flott langskudd til 2–0. Resten av kampen ble en sjarmøretappe for ÅIFs unge lag, som ikke ga seg før det sto 0-5.

Lagseier

– Først og fremst var dette en lagseier. Forsvaret holdt nullen og det er det ikke så ofte vi gjør. Fremover var Andreas nok en gang strålende. Han har så langt ni mål på elleve kamper fra midtbaneposisjonen. Sammen med Ola må han nok være blant Måndalens største talent, og jeg er veldig glad for at de spiller for oss.

Helle, som har scoret hat trick i to kamper på rad, var ydmyk etter kampen. På spørsmål om hva han synes om egen innsats etter seks mål på to kamper svarte han:

– Jeg kunne spilt bedre.

Nyheim forteller at han merker på trening at guttene er sultne på opprykk.

– Trøkket på trening er bra fortida. Nå må jeg holde dem igjen i løpet av den neste uka så de ikke skader hverandre før vi skal møte CFK borte. Det blir en ekstremt viktig bortekamp. Får vi med oss et resultat der har vi et flott utgangspunkt foran høstsesongen, og kan virkelig begynne å drømme om opprykk.