Fredag ble det splitter nye «Gründerrommet» i Rauma næringshage åpnet.

Det er Nordveggen, som er Hoppid-kontor i Rauma, som har utviklet gründerrommet, med støtte fra Hoppid.no, Kraftfondet og Protomore Kunnskapspark i Molde.

Og det var ordfører Lars Olav Hustad som klipte snora – et sperrebånd.

– Det er ikke tilfeldig valgt, det er fordi vi nå skal bryte ned barrierene og komme tettere på gründerne, forteller Ane Marte Hammerø i Nordveggen.

Gründerrommet skal være et kontorfellesskap, men også en møteplass.

– Vi har tro på samarbeid og fellesskap. Det er vanskelig å få noe stort ut av en idé hvis du sitter alene med den, sier hun.

Arrangement og støtte

På gründerrommet sitter etablererne vegg i vegg med de ansatte i Nordveggen, som har ansvaret for gründerhjelp i Rauma, og mange andre ansatte.

– En fast kontorplass i oppstartsfasen vil gjøre det enklere for etablererne å komme raskt i gang, tror daglig leder Solveig Brøste Sletta.

I tillegg til kontorplasser vil det bli ulike arrangement på gründerrommet.

– Det er mange problemstillinger som kan være like, selv om man er i forskjellige bransjer, mener hun.

Ser verdien

Til stede under åpningen var Ole Kjell Talberg fra Kraftfondet, Eivind Ryste fra regional- og næringsavdelingen i fylkeskommunen og Jørn Heggertveit fra Protomore.

– Det er fantastisk at man har fått til et gründerrom i Rauma. Vår erfaring er at folk finner sammen i slike rom, sier Heggertveit.

– Vi i Kraftfondet har gitt et tilskudd til møbleringen i gründerrommet. Vi ser verdien i at gründerne kan møtes, samarbeide og komme tettere på den hjelpen som finnes, sier Ole Kjell Talberg.

Ryste hadde med kaffekrus i innflytningsgave.

– Det er mange ting man trenger for å lykkes med gründervirksomhet. Gründerkultur, kompetanse, kapital og et kreativt miljø – og kanskje litt kaffe, ler han.

Han er glad for rommet.

– Dette er førstelinjetjenesten ut mot etablererne. Det er her det begynner. Et slikt rom både styrker og synliggjør tilbudet, sier han.

Ledige midler

Brøste Sletta forteller at det i 2016 var svært mange etableringer i Rauma, mens det i 2017 har vært noe roligere.

– Vi vurderte å vente med å åpne rommet til høsten, men flere faktorer gjorde at vi valgte å gjøre det akkurat nå. For det første har vi fortsatt mye Hoppid-midler for 2017 som ikke er brukt, og Innovasjon Norge har for få søknader om etablerertilskudd fra vår region i år. Det er med andre ord gode muligheter for den som går med en god idé i magen akkurat nå, sier hun.

Brøste Sletta og trekker også fram at det også er mange utflyttede Raumaværinger som nå kommer hjem på ferie.

– Det er bare å komme innom hvis man vurderer å starte opp noe, sier hun.

De håper på mange besøk.

– Dette er den første døra for alle som ønsker å starte opp med noe i Rauma, og vi ønsker mange inn den døra, sier Hammerø.

Gründerrommet er nå åpent, og Jørn Heggertveit i Protomore, Eivind Ryste i fylkeskommunen, Ane Marte Hammerø i Nordveggen, Solveig Brøste Sletta i Nordveggen og Ole Kjell Talberg i Kraftfondstyret håper det blir mye brukt. Foto: Stine Vandevjen Olsen