Redningsaksjonene ved landets mest populære fjelltopper og fjellturer har økt iomfang de siste årene. Nå har Visit Norway tatt grep med en nyinformasjonskampanje. De har laget videoer med sikkerhetstips fra de poulære turene.

Over kan du se Romsdalseggen-videoen, som Innovasjon Norge håper at folk vil hjelpe til med å spre.

Håper på færre redningsaksjoner

- Mange redningsaksjonerkunne vært unngått om turistene hadde hatt bedre kunnskap i forkantav turen. Enkelte vil nok trosse selv de beste råd og legge i veiuansett, men vi håper at vi med våre nye sikkerhetsfilmer kan bidratil å redusere antall redningsaksjoner i norske fjell.Tilbakemeldingene fra bransjen er at dette er noe de virkelig harsavnet og er glade for å kunne ta i bruk, sier reiselivsdirektørBente Holm i Innovasjon Norge.

Anbefaler guide

I fjor ble det tatt til orde for at informasjonen om Romsdalseggen kanskje ikke var god nok.

Selv om reiselivsdirektøren er glad for at interessen for norsk natur har eksplodert, er hun bekymret for hva som vil skjemed omdømmet til næringen når køene til de mest populæreturistdestinasjonene stadig blir lengre og redningsaksjonenedessverre stadig flere.

- Vel så viktig som omdømmet er å sørge foret bærekraftig reiseliv, som ivaretar norske naturressurser ogfortsatt skaper gode verdier for samfunnet. Med et knippe nyefilmer om sikkerhet i norske fjell generelt, og ved fem av Norgesmest besøkte destinasjoner spesielt, vil Visit Norway bidra til ågi turister det best mulige utgangspunktet for å oppleve fjellenevåre på en sikker måte.

Filmene skal gi et ærlig bilde av forholdene de besøkende må vente seg, og inneholder mange tips til turistene. Innspillingene er gjort på Trolltunga,Preikestolen, Kjerag, Romsdalseggen og Besseggen nå i vår.

- Riktigbekledning, nok proviant og ikke minst å sjekke værvarslingen førman legger ut på tur er grunnleggende. For de som er usikre på ågå alene, anbefaler vi å benytte seg av guide. Både fordi man daferdes sikrere i fjellet, men også fordi man kan få en merhelhetlig opplevelse med informasjon om historie, kultur ogdestinasjonene generelt enn hva man hadde fått på egen hånd, sierHolm.

Vil du se videoene for de andre destinasjonene? De finner du her.