– Jeg ble pensjonist i april. Da ble jeg 67 år. Så fra nå skal jeg bare ta på meg det jeg har lyst til, sier han og viser til den delen av Mittet Mat der han driver med catering, pølsemakeri og røyking av fisk. For skjæring av kjøtt er det helt slutt på.

– Helt slutt

– Jeg har jegere som kommer innom med rødvinsflasker og spør fint om jeg ikke kan skjære litt for dem til høsten likevel. Men jeg kan ikke det. Det er enten eller. Ikke vil jeg gjøre forskjell på folk heller, sier Nordberg og forteller at han har kunder fra Vågstranda til Vistdal og helt opp i Trøndelag.

At han er blitt pensjonist er én årsak til at han gir seg med skjæringa, at helsa ikke er like god lenger, er en annen.

–Gir gjerne opplæring

– Det var en vanskelig avgjørelse å ta, men jeg kjenner at det er helt rett, sier Nordberg som håper at noen ønsker å leie lokalene og utstyret i Mittet Mat sine lokaler i gamle skolen på Mittet.

– Jeg håper virkelig at det er noen som vil leie det. Der står det komplett utstyr; sager, kniver, vekter, kjølerom, vakuumpakker, – alt står der. Det er for gale å selge det i biter slik at det blir borte, for det er det som er alternativet, sier han og skynder seg å legge til at om det er noen som ikke er erfarne kjøttskjærere som ønsker å ta over, så stiller han gjerne med en måneds opplæring.

For Nordberg ser at når denne delen av bedriften legges ned, forsvinner også en ettertraktet kompetanse. En kompetanse som ikke så mange kan lenger.

Begynte som 16-åring

– Jeg har holdt på i 50 år. Jeg startet med å skjære kjøtt da jeg var 16 år gammel. Da jeg flyttet til Rauma begynte jeg med å reise heim til folk for å partere.

– Hvilke konsekvenser har dette for kundene dine?

– Jeg vet ikke helt, jeg. Folk gidder ikke dette sjøl, eller det vil si, det er ikke alle som kan det. Det er virkelig behov for denne typen tjenester, sier han og nevner at han har hatt et godt samarbeid med Mattilsynet.

– Alt har vært på stell. Hos oss vet de at de får det levert godt merket vakuumpakket kjøtt som er håndtert hygienisk.