Opning for tidlegjakt på grågås

Kan jakte fra 26. juli.

Fylkesmannen har 22. juni 2017 fastsett forskrift om døgnregulering og tidlegare jaktstart på grågås i kommunar i kommunane Haram, Sandøy, Aukra, Vestnes, Rauma, Halsa og Smøla.

Her kan grågåsjakta starte 26. juli i område i tilknyting til innmark og inngjerda beite. I resten av fylket startar grågåsjakta 10. august.

Formålet med å starte jakta på grågås tidlegare enn 10. august er å avgrense skadeomfanget på dyrka mark, samt å regulere bestanden slik at jaktuttaket aukar ved at jakta kan skje over ein lengre periode før gjæsene trekker sørover og ved å felle fleire ikkje-hekkande gjæser. Ein føresetnad for å forskriftsfeste tidlegare jaktstart er at det ikkje blir drive omfattande skadefelling av grågås på våren.

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

Timpex feirer 30 år med å utlyse et stipend:

Setter pris på tiltakslyst

Etter 30 år i IT/Transportbransjen føler Timpex AS at de nå vil gi noe tilbake til lokalmiljøet.

Jan (53) oppfylte drømmen

Jan Rovde (53) levde et helt vanlig liv i Rauma til han var godt over 30. Så dro han til USA for å ta helikoptersertifikatet. Resten er et eventyr.

Kolonnekjøring i Hjelviktunnelen

Den vil bli en ventetid opp mot 15 minutter på strekningen.

– En god investering

Ole Johnny Amundsen blir nå eier av bygget han har drevet bokhandel i siden 2011.

Rauma-selskap til rettssak mot Staten

Mener Norge bryter EØS-avtalen.

Ukentlig ugagn og hærverk

Rektor lurer på om foreldre vet hvor barna er og hva de gjør etter skoletid.

Den store eplemostpressedagen

Store og små i Eidsbygda barnehage vet å sette pris på høstens frukter.

Se bildene:

Konkurrerte på vikingvis

«Skeid» har røtter tilbake til vikingtida. I helgen ble det konkurrert i en litt mer moderne variant på Stall Moa.

Se martnabildene

Herlig høstvær for martnan lørdag.

Fikk teste klatreferdighetene

Lørdag var det åpen dag hos Åndalsnes brannstasjon.

Satser på grønn vekst

Nordveggen starter opp nytt prosjekt.

Amerikansk pizzakonsept på Øran

- Pizza er mye mer enn bare pizza. Ikke er den bare italiensk heller, sier Mihai Spoiala.