Gokart for avgangselevene ved Isfjorden barneskole er i ferd med å bli en tradisjon. For tredje året på rad er elevene her som belønning for tro tjeneste som trafikkvakter gjennom et helt skoleår.

Fin Belønning

– Dette er belønningen vår for å stå trafikkvakt ved Isfjorden skole. Vår oppgave har vært å stoppe trafikken om noen skal krysse vegen ved gangfeltet.

Det sier Sigmund Sletta. Han er en av 7.-klassingene som til neste år skal begynne på ungdomsskole på Åndalsnes.

Sjøl om det er varmt i gokart dressene er de enig om at det er en fin belønning for arbeidet de har gjort hver skoledag siden de startet i det øverste trinnet.

Han synes jobben som trafikkvakt har vært en fin måte for de eldste å lære seg å ta ansvar overfor dem som er mindre på skolen.

Gjengen fra Isfjorden syklet opp til gokartbanen fra barneskolen. Her blir det servert Pizza og brus mellom slagene. – Det var vanskelig i svingene. Jeg mistet kontrollen når det gikk for fort, sier Sunniva Rognerud.

Hun forteller at hun, som resten av klassen, er spent på den store overgangen fra barneskolen til ungdomsskole. Der vil de 27 elevene bli delt utover tre forskjellige parallellklasser.

Flott ordning

Eva Karin Gråberg ved Isfjorden skole forteller at trafikkvakt har vært svært vellykket for Isfjorden skole.

– For oss er dette en flott ordning. Elevene er også veldig ivrig, og hver gang noen ikke kan stille på grunn av sjukdom eller liknende er det aldri noe problem å få noen til å steppe inn. Vi har også hatt et godt samarbeid med politiet de siste åra, med blant andre Richard Merlid som var på skolen og lærte elevene om trafikksikkerhet.

Potensiell tradisjon

Eva håper dette blir en tradisjon de fortsetter med, og forteller hvordan det først oppsto.

– Det startet med en samtale jeg hadde med Willy Melbø for tre år siden.

Vi ordnet et samarbeid og Willy har blant annet sørget for varme jakker, så elevene slipper å stå og fryse mens de står vakt. Jakkene gjør dem også godt synlig.

– Vi sponser gokartbanen her og derfor får vi banen til rådighet noen ganger i året. Da er det flott å ta med seg denne gjengen hit.

Willy Melbø er leder ved NAF avdeling Romsdal. Han forteller at NAF har fått en helt ny rolle de siste åra.

– NAF har gått fra å være en organisasjon for bilister, til å bli for alle i trafikken. Da er det fint at vi kan involvere oss i trafikksikkerhet for barn også. Han er fornøyd med gjennomføringen for tredje året på rad, og er positiv til å fortsette samarbeidet med Isfjorden skole så lenge elevene har et ønske om det.