Værgudene var på lag med arrangørene av Raumadagen lørdag. Byen badet i sol og handelen gikk livlig. Det vil si, tidlig på dagen var det glissent i gatene, men det tok seg opp mot ettermiddagen, og toppet seg da tilgjengelighetsprisen ble delt ut.

Omtrent hele gjengen bak de to Olsenbanden-filmene var samlet for å ta imot prisen like før klokka fire lørdag ettermiddag. Raumagjengen får Tilgjengelighetsprisen for filmen «Raumagjengen og militærkuppet». Tilgjengelighetsprisen har i en årrekke blitt delt ut til personer og lag som har gjort en særlig innsats med å tilrettelegge for funksjonshemmedes deltakelse i lokalsamfunnet. Det er Fellesrådet for eldre, funksjonshemmede og likestillingssaker som deler ut prisen.

I begrunnelsen for prisen heter det blant annet: «Ikke bare har de løftet seg selv til nye høyder, men også sørget for å framheve resten av gruppen psykisk utviklingshemmede. De er med på å fremme inkludering, likestilling og fjerne fordommer. Raumagjengen er og vil være et stort forbilde for alle funksjonshemmede»

Helt til slutt ble det delt ut premier til de som deltok på rebusløpet- der oppgaven var å finne et løsningsord av bokstaver i butikkene. Løsningsordet var: Snart åpner Via ferrata til Nesaksla.

Der hadde det ikke kommet inn så mange svar, så premiene gikk stort sett til tre – fire familier, som hadde vært ivrige. De to hovedpremiene på 20.000 kroner gikk til Ole Haltvik og Guri Anne Hansen.