Midtsommerfeiring med bålbrenning ved sjøkanten på flere steder i hele Rauma, har blitt en idyllisk og sosial tradisjon, der liten og stor i alle aldre samles til sosialt samvær.

- Det er klissvått overalt og vi har bålbrenning nær sjøen, så brannfaren ser vi ikke som problematisk selv om vi har brannslukningsutstyr tilgjengelig, sier Sara Bjørlykhaug, leder i Innfjorden samfunnshus, som står som arrangør i Innfjorden.

Bjørlykhaug kunne tenkt seg flere folk til arrangementet, men etter hvert ble flokken bare større og større. Den planlagte grillinga utendørs, ble erstattet med pølse- og matsalg innendørs, der det også var ulike aktiviteter.

- Fredagspuben åpner i nitida, der vi håper på en uhøytidelig stemning til godt over midnatt, sier den entusiastiske lederen i Innfjorden samfunnshus.

Måndalen

I nabobygda Måndalen var det turgruppa i 9. klasse på ungdomsskolen som stod som arrangør, der bygdefolk og tilreisende feiret på tradisjonelt vis på Måna camping.

I tillegg til rømmegrøtsalg, mat og drikke, var det både hesteskokasting, tautrekking, popcornløp og andre aktiviteter, der inntektene av både loddsalg og servering går til klassetur, forteller Rita S. Helle.

- Et slikt felles arrangement som dette er kjempekjekt, der til og med turistene deltar, sier Tina Vold Hovde, som gir en ekstra honnør til Annika og Odd Inge Farkvam, som stiller Måna Camping til disposisjon.

Flere av turistene er gjengangere, som ser fram til dette arrangementet som har vært en tradisjon på campingen de siste åtte åra.

Like etter at bålet endelig tok fyr, kom regnet.