Når festivalavisa går i trykken, er det seks uker til RaumaRock sparkes i gang med Di Derre-konsert på Nesaksla.

Festivalsjef Dag Inge Landbakk forteller at de er i rute.

– Dette er mitt femte år som festivalsjef, og jeg har med meg et stort lag av erfarne folk. Vi føler at vi har kontroll og er i rute. Selv om ingen år er like, så vet vi hvor vi bør være i løypa – og vi ligger godt an. Jeg sover godt om natta, ler han.

I fjor var ikke siste artist på plass før nærmere sommeren, men i år var bookingen ferdig allerede før nyttår.

– Det varierer fra år til år. Det er så mange ting det kommer an på. Vi har jo en ønskeliste over artister vi har lyst til at skal spille under RaumaRock. Men skal de på turne? Og hvis de er utenlandske, skal de til Europa eller Norge? Passer det med tidspunktet? I fjor var det en del artister som ikke skulle ut i det hele tatt, men det løser seg alltid til slutt. I år har det vært enklere, sier Landbakk.

Han er både fornøyd med og stolt av årets program.

– Jeg er fornøyd med at vi har landet to store, utenlandske artister, og at vi har fått hit folkekjære artister som Di Derre, Hellbillies og CC Cowboys. Vi er nødt til å ha artister som trekker folk, sier han.

– Er det nok rock?

– Headlinerne har nok blitt noe mildere med åra. Vi må huske på hvor i landet vi holder til – og vi er nødt til å tenke på hva som selger billetter. Publikum her er ikke stort nok til å bare ha rock på programmet. Men vi er stolte av å være en rockefestival, og rocken er godt tatt vare på, også i år. Både med «up & coming» artister som Razorbats, Whales and This Lake og Gone Rogue, og kjente rockeband som Sløtface, Danko Jones og Honningbarna, mener Landbakk.

Plass til de unge

Landbakk og resten av RaumaRock-teamet er opptatt av at festivalen skal ha noe for alle. At ungdom skal ha sin plass under festivalen har alltid vært en selvfølge.

– Skal vi ha band om ti år, må de få starte et sted. Det er ikke så mange steder ungdom kan spille, og vi skal gjøre vår del for å tilby de en scene, sier Landbakk.

RaumaRock-akademiet, som ble arrangert for første gang i fjor, har i år blitt enda større. Konsertrekka Ung RaumaRock på lørdagen har popikonet Isaac Elliot som det store trekkplasteret. Og før han går på scena, vil unge, lokale musikere holde konsert.

– I år har vi med unge musikere fra hele fylket på akademiet. Under RaumaRock skal de få spille, lære og bli inspirert. Det er rett og slett en rockeskole, og den er vi veldig stolte av, sier Landbakk.

Samarbeidsprosjekt

RaumaRock er et svært samarbeidsprosjekt mellom festivalledelsen, frivillige, sponsorer og publikum. Når den 16. RaumaRocken i historien blir arrangert, er festivalområdet endelig helt ferdig etter et par år med anleggsarbeid.

– Vi tror at årets festival blir utrolig bra. Vi gleder oss veldig til å ta imot publikum, både nye og gamle, sier festivalsjefen.