Reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke forteller torsdag at de har besluttet å starte opp busstransporten til Romsdalseggen neste fredag.

– Dårlige værmeldinger til helga, og lavt skydekke har bidratt til denne beslutningen, forteller Gråberg Bakke, som legger til at det er gode forhold nå.

– Forholdene over Romsdalseggen er gode, så dersom noen ønsker å ta turen i uka som kommer, er dette ganske greit nå. Men organisert transport blir det først fra fredag 30. juni, sier hun.

Bussen går daglig hele sommeren, og nytt av året er også en ekstra avgang litt senere på dagen fredag og lørdag.

Store forventninger

Reiselivssjefen har store forventninger for sesongen.

– Etter interessen å dømme blir det en hektisk sesong, sier Gråberg Bakke, som forteller at de jobber kontinuerlig med å få god informasjon ut til turistene.

– Nå merkes blant annet løypene på nytt, med skilt som forteller hvor langt du har gått og hvor langt du har igjen.

Gode hjelpere

I samarbeid med Molde og Romsdal turistforening skal de dessuten nå to ganger i uka sende en «god hjelper» som baktropp etter puljen med folk som tar bussen.

– Vedkommende skal hjelpe til hvis noen trenger hjelp eller råd, plukke opp søppel hvis noen har glemt noe og generelt sørget for at alt er som det skal over Romsdalseggen, forteller Gråberg Bakke, som gleder seg til en ny sommer med mange turister på den populære turen.