Fylkesmannen har kommet med innsigelser til Edmund Meyers byggetillatelse til den nye Trollkiosken på Trollstigen Gjestegård i Isterdalen. De mener den ligger i en ras-sone.

– Jeg trodde det bare var tull. At Fylkesmannen skulle ta tak i dette, ante jeg ingenting om. Der det tidligere lå to hytter, skulle jeg nå ikke få lov til å sette opp en kiosk. På grunn av en rasfare som bare eksisterer i noens fantasi. Fare for trykk fra et ras som kan gå om vinteren – kanskje om 1000 år. Det har heller aldri gått noe ras her. Jeg har alltid drevet lovlig og bygger ut på et område som er tilrettelagt for reiseliv- etter reguleringsplanen. Dette har ingen logikk, sier Meyer oppgitt.

Han fikk tillatelse til å sette opp kiosken av Rauma kommune, mot at han vendte det glasslagte inngangspartiet inn mot dalen – altså feil veg når det gjelder turisttrafikken og parkeringen- for å forhindre at trykk fra eventuelle ras skulle ødelegge glassfasaden.

– Jeg gikk med på det; det er jo bedre å sette kiosken opp feil veg, enn å ikke få bygge noe i det hele tatt, sier Meyer.

Men at saken nå ikke var ferdig, kom som en overraskelse på han; mandag morgen.

– Hvem er det som har gitt Fylkesapparatet denne oppgaven? At et bygg på 34 kvadratmeter har noe hos fylkesmannen å gjøre, hadde jeg ikke drømt om, sier Meyer.

– Så du hadde ikke fått noen beskjed om at din byggetillatelse gikk videre til Fylkesmannen?

– Nei, det visste jeg ikke noe om.

Ifølge TV 2 som først omtalte saken mandag, har Fylkesmannen kommet med innsigelser til Rauma kommunes avgjørelse. De mener at det ikke kan gis tillatelse til å bygge i ras-sone, selv om det kun er snakk om sommerdrift.

Ifølge TV 2 sier Fylkesmannen følgende: «TEK 10 (byggteknisk forskrift) åpner ikke for organisatoriske tiltak som en framgangsmåte for å tilfredsstille sikkerhetskravene i forskriften. For å plassere kiosken tilstrekkelig trygt må en derfor enten flytte kiosken til et område med lavere skredfare eller gjennomføre sikringstiltak som skredvoll».

– Hva gjør du med dette da, Edmund Meyer?

– Jeg regner med at de tar til fornuft slik at det blir en god sommer for alle.