Reiselivssjournalist og forfatter Odd Roar Lange reagerte mandag på Rauma Energi sin annonse, som han kalte "usmakelig". Reklamen omhandler fjellet Mannen, og er blant annet fylt med teksten «få gratis strøm når Mannen faller». Lange mener det er umoralsk å prøve å tjene penger på andres potensielle elendighet.

De som bor under fjellet Veslemannen har også reagert på reklamen, men Rauma Energis markedssjef vil ikke endre den:

- Det er viktig å presisere at dette gjelder Veslemannen. Det har vi også tydeliggjort i reklamen etter at vi fikk reaksjoner fra de som bor i området. Veslemannen er et fjellparti alle ønsker at skal rase, sier Lars Smisethjell og viser til at NVE vil bruke vann for å få fjellet ned.

- Så dere vil ikke endre eller fjerne annonsen?

- Som sagt, så vil alle at fjellet skal falle. Vi har lansert et produkt med en gimmick knyttet til dette, og vi gjør ingen endringer slik det ser ut nå.

- Skjønner du at det oppleves usmaklig at dere prøver å tjene penger på dette?

- Kampanjen tilbyr blant annet gratis strøm når Veslemannen faller. Alle ønsker at det skal skje, slik at området blir tryggere. Vi har full forståelse for at dette er en vanskelig og vond situasjon for de som bor der, men vi mener at kampanjen vår er innenfor, sier Smisethjell.

- Tåpelig annonse

Gunn Walstad Sogge er en av dem som bor i området under fjellet Veslemannen. Hun har på Facebook tatt til orde mot annonsen.

- Alle vi som bor under fjellet synes at dette er en tåpelig annonse. Det har vært forsøkt å snakke med Rauma Energi om dette, uten at det ser ut til at de har forstått vårt syn på saken, sier hun.