Reklamen omhandler fjellet Mannen, og er blant annet fylt med teksten «få gratis strøm når Mannen faller». Dette reagerer reiselivsjournalisten og forfatter Odd Roar Lange på. Han mener det er umoralsk å prøve å tjene penger på andres potensielle elendighet.

– Jeg synes denne annonsen er klønete, dårlig og usmakelig. I mine øyne er dette et mislykket forsøk på å være kreativ. Her kunne Rauma Energi være tjent med å kontakte folk utenfor bedriften og fått innspill derifra.

Opplevd evakuering

Lange forteller at han har vært på Horgheim ved evakuering flere ganger, og sett hvordan det går inn på dem som bor der. – Jeg har vært ved Mannen flere ganger under evakuering. Der har jeg sett hvor tøft det er for dem som bor der. Det har dessverre blitt mer som en vanesak for beboerne. Her er det hus, helse og sikkerhet som står på spill. Det har Rauma Energi tydeligvis oversett.

Han mener at det hadde vært utenkelig for Gudbrandsdalen kraft å prøve å tjene penger når Gudbrandalslågen flommet over og ødela både arbeidsplasser og private eiendommer, eller at det hadde blitt delt ut gratis hotellrom når Raset i Åkerneset hadde gått.

- Bør beklage seg

Reiselivsmannen Lange mener at Rauma Energi bør legge seg flat, og be om unnskyldning.

– De bør starte med å ta bort annonsene. Dernest burde de beklage, det som nok kan kalles et realt mageplask, overfor beboerne under Mannen. Ingen bør prøve å skaffe seg mynt i kassa ved hjelp av en sånn potensiell katastrofe.

- En gammel annonse

Markedssjef Lars Smisethjell i Rauma Energi har forståelse for kritikken mot annonsen, men presiserer at dette er en gammel annonse.

– Jeg forstår at folk reagerte på annonsen vi hadde den gangen. Etter at vi fikk noen få tilbakemeldinger har vi endret på annonsen, og det dreier seg altså om Veslemannen. Vi var rett og slett ikke presis nok første gangen.

Smisethjell sier at han ikke ser at den nye annonsen kan skape forvirring.

Han forteller at de ønsker å selge et fornybart og miljøvennlig produkt.

– Vi er godt fornøyd med salget denne annonsen har ført med seg. Vi har fått nye kunder, både lokalt og utenifra.

Her er annonsen (ekstern lenke).